Tuesday, January 13, 2009

Βραβείο για την πολιτιστική κληρονομιά της ομογένειας


Το Ελληνικό Ιστορικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Νότιας Ουαλίας (τμήμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ) βραβεύθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Αυστραλίας.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη Αυστραλίας ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα με σκοπό τη συντήρηση και διατήρηση συλλογών που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την εθνική κληρονομιά της Αυστραλίας.
Επίσης επιδιώκει οι συλλογές αυτές να παραμείνουν στην κοινότητα την οποία ανήκουν, στην προκειμένη περίπτωση στην ελληνική παροικία.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη Αυστραλίας επιχορήγησε παράλληλα το Ιστορικό Κέντρο για να υπολογιστούν λεπτομερώς οι ανάγκες συντήρησης και διόρθωσης ιστορικών αντικειμένων ή εγγράφων, που βρίσκονται στη συλλογή του και συνδέονται με την συνεισφορά των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην Αυστραλιανή ιστορία και πολιτισμό.
Την μελέτη θα αναλάβει ειδική Σύμβουλος για Μουσεία και το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το Ιούνιο του 2009.
Είναι γνωστό, ότι στους χώρους της Κοινότητας βρίσκονται αντικείμενα που χρονολογικά πάνε πίσω στις αρχές της οργανωμένης ελληνικής παροικίας.
Για παράδειγμα, υπάρχουν εκκλησιαστικά βιβλία χρονολογίας του 1889 και αντικείμενα του 1899 που σηματοδοτούν την ύπαρξη της πρώτης ελληνορθόδοξης εκκλησίας στους αντίποδες.
Πηγή:http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment