Friday, January 30, 2009

Καμίνι η Μελβούρνη

Σε καμίνι έχουν μετατραπεί τις τελευταίες μέρες οι πολιτείες Βικτόρια και Νότια Αυστραλία, καθώς το θερμόμετρο έχει φτάσει και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Για μέρες τώρα στη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα η ανώτατη θερμοκρασία είναι άνω των 40 βαθμών μετατρέποντας σε κόλαση τις δυο μεγαλουπόλεις.
Σήμερα και πάλι το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 43 βαθμούς στη Μελβούρνη με αποτέλεσμα λόγω της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να σημειωθούν μεγάλες διακοπές και πάνω από εκατό χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Την ίδια στιγμή εξαιτίας του καύσωνα παρέλυσε και το δημόσιο συγκοινωνιακό σύστημα της πόλης, αφού ακυρώθηκαν πάνω από 200 δρομολόγια τρένων.

Πρόκειται για τον χειρότερο καύσωνα που πλήττει τη Μελβούρνη τα τελευταία εκατό χρόνια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα.

Ο καύσωνας, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία απειλεί και τα μειωμένα αποθέματα νερού της πόλης.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τρία πύρινα μέτωπα στην ανατολική Βικτόρια.

Πηγή http://world.flash.gr

No comments:

Post a Comment