Monday, January 26, 2009

Ο Μάρκος χάνει από τον Djokovic σε ένα Αγώνα θρίλερ αργά τη νύκτα

Photo: Ron C. Angle
Μελβούρνη. Ο Μάρκος είναι εκτός του Australian Open στο στάδιο του τέταρτου γύρου μετά από μια γενναία προσπάθεια εναντίον του αρ.3 στην Παγκόσμια κατάταξη και υπερασπιστή του τίτλου Novak Djokovic. Σε ένα αγώνα που δεν τέλειωσε μέχρι τις 2:26 π. μ. την Δευτέρα το πρωΐ., ο Djokovic υπερίσχυσε 6-1, 7-6(1), 6-7(5), 6-2 για να κρατήσει την θέση του στους προημιτελικούς.

Μια νευρική αρχή από τον Μάρκο τον βρήκε να κάνει πολλά απρόβλεπτα λάθη και να καταγράψει ένα πολύ χαμηλό ποσοστό σέρβις στο πρώτο σετ και ενώ παρέλειψε να το στρώσει ο Djokovic βρήκε γρήγορα το ρυθμό του και κέρδισε ταχύτατα το πρώτο σετ 6-1.

Παρακινούμενος από το πάντα αφοσιωμένους, επευφημούντες θαυμαστές του, ο Μάρκος βρήκε τον εαυτό του και στο δεύτερο σετ και έσπασε το σέρβις του Djokovic στο δεύτερο game όταν ο Σέρβος χτύπησε ένα μακρινό backhand. Όμως δεν μπόρεσε να το κρατήσει μέχρι το τέλος του σετ και ο Djokovic κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ στο έβδομο game όταν ένα άστατο backhand από τον Μάρκο έφερε το σκορ στο 4-3. Δυνατά σέρβις από τον Μάρκο έφεραν ένα tie-break, αλλά ήταν ο Djokovic που υπερίσχυσε αφού εκμεταλλεύτηκε λάθη του Μάρκου για να πάρει προβάδισμα δύο σετ.

Κανένα σπάσιμο σέρβις ούτε δεύτερο tie-break στο τρίτο σετ που διεξαγόταν στο φως των προβολέων στο γήπεδο Rod Laver Arena. Παρά το προχωρημένο της ώρας, το στάδιο ήταν ακόμη γεμάτο και με έντονο ενδιαφέρον για περισσότερο τένις και η επιθυμία τους πραγματοποιήθηκε όταν ο Μάρκος χτύπησε μερικά καταπληκτικά forehands για να ανακάμψει από ένα mini-break και πήρε το σετ στην Τρίτη του ευκαιρία όταν ο Djokovic χτύπησε ένα forehand στο φιλέ.

Όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ αφού ο Djokovic έδειξε την κλάση του ανακόπτοντας αμέσως την ορμή του Μάρκου και σπάζοντας το σέρβις του στο πρώτο game του τέταρτου σετ. Ο Μάρκος συνέχισε να πολεμά και έδειξε μεγάλο θάρρος ενώ μαχόταν να ισοφαρίσει στα game που είχε ο Djokovic το σέρβις. Ανταμείφθηκε με ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να τα καταφέρει και ο Σέρβος προχώρησε με ένα σπάσιμο σέρβις του Μάρκου ακόμη μια φορά στο έβδομο game προτού κλείσει την νίκη του όταν ο Μάρκος έχασε ένα forehand.

Ήταν ένα υπέροχο τουρνουά και μια γενναία προσπάθεια από τον Μάρκο που είχε νικήσει δύο αντιπάλους σε κατάταξη ταμπλώ στην πορεία του για τους τελευταίους 16. Θα φύγει από την Αυστραλία με το κεφάλι ψηλά και θα αγωνιστεί μετά στο εναρκτήριο SA Tennis Open στο Johannesburg, που αρχίζει την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου.

Συγχαρητήρια Μάρκο για ένα υπέροχο τουρνουά!!



Πηγή http://www.baghdatis.com/

No comments:

Post a Comment