Sunday, January 18, 2009

Η αστυνομία έψαξε μυστικά το γραφείο του Θεοφάνους

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ντετέκτιβ της αστυνομίας της Βικτόριας πήγαν μυστικά και έψαξαν το γραφείο του ομογενή υπουργού Φάνου Θεοφάνους στην πολιτειακή βουλή, ενώ αυτός βρισκόταν σε διακοπές στο εξωτερικό μαζί με την σύζυγό του Ρίτα.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη οι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν την έγκριση του προέδρου της γερουσίας Μπομπ Σμιθ για να ψάξουν το γραφείο του ομογενή πρώην υπουργού, εν αγνοία του πολιτειακού πρωθυπουργού Τζον Μπράμπι.
Ως γνωστόν ο κ. Θεοφάνους κατηγορείται για τον βιασμό μιας 44χρονης γυναίκας, που φέρεται να έγινε πριν δέκα χρόνια.
Η γυναίκα αυτή ζει στην Μεσσηνία. Ο κ. Θεοφάνους υποστηρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αθώος. Ο πρόεδρος της γερουσίας κ. Σμιθ κατηγορείται με την σειρά του ότι "πρόδωσε" τόσο τον φίλο του (κ.Θεοφάνους) όσο και τον πολιτειακό πρωθυπουργό με το να επιτρέψει στους αστυνομικούς να ψάξουν μυστικά το γραφείο του πρώην υπουργού.
Ο κ. Θεοφάνους εξέφρασε την κατάπληξή του που οι αστυνομικοί έψαξαν το γραφείο του εν αγνοία του ενώ αυτός βρισκόταν σε διακοπές."Οι αστυνομικοί", είπε, "είχαν χρόνο να ψάξουν το γραφείο μου αλλά δεν είχαν χρόνο να ακούσουν και την δική μου άποψη, πριν μου ασκηθεί δίωξη, παρά το γεγονός ότι το ζήτησα αρκετές φορές μέσω των δικηγόρων μου".
Ο κ. Θεοφάνους είναι βέβαιος ότι οι αστυνομικοί δεν βρήκαν τίποτα το ενοχοποιητικό "γιατί δεν υπάρχει τίποτα και αν υπήρχε θα είχε ήδη διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης". Υποστήριξε όμως ότι θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να βρουν διάφορα κυβερνητικά και υπουργικά έγγραφα που δεν θα έπρεπε να είναι στην κατοχή τους.
Ακόμα και στελέχη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κακώς επετράπη στους αστυνομικούς να ερευνήσουν το γραφείο του ομογενή υπουργού εν αγνοία του και εν απουσία του.
Πολιτικοί αναλυτές λένε πως είναι πρωτάκουστο "απόρρητα υπουργικά έγγραφα να περιέλθουν στα χέρια της αστυνομίας". Ορισμένοι δε υπουργοί κάνουν λόγο για "προδοσία" σε βάρος του κ. Θεοφάνους λέγοντας ότι "στη χειρότερη περίπτωση ο πρόεδρος της γερουσίας κ. Σμιθ έπρεπε να βεβαιωθεί ότι θα υπήρχε στο γραφείο την ώρα της αστυνομικής έρευνας τουλάχιστον ένας συνεργάτης του υπουργού".
Ως γνωστόν ο κ. Θεοφάνους παραιτήθηκε από υπουργός αλλά παραμένει γερουσιαστής και σκοπεύει να παρουσιαστεί στην γερουσία κατά τη νέα σύνοδό της. Ορισμένοι συνάδελφοι του τον παροτρύνουν να παραιτηθεί από την πολιτική, μετά από παρουσία 20 χρόνων και για να πάρει την αποζημίωσή του που ενδέχεται να φτάνει στα δυο εκατομμύρια δολάρια.
Ο ίδιος λέει ότι είναι αθώος και θα δώσει την μάχη για να αποδείξει την αθωότητά του έχοντας και την υποστήριξη των περισσοτέρων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού κόμματος.
Ο κ. Θεοφάνους αναμένεται να εμφανιστεί την Πέμπτη ενώπιον της δικαιοσύνης. Η καταγγελία σε βάρος του κ. Θεοφάνους έγινε από μια 44χρονη Ελληνίδα, πρώην κατοίκο Αυστραλίας που τώρα ζει στη Καλαμάτα.
Η 44χρονη γυναίκα, υποστηρίζει ότι ο ομογενής την βίασε μέσα στο ?πολιτειακό κοινοβούλιο! Σύμφωνα με συνέντευξή της 44χρονης στην εφημερίδα The Age της Μελβούρνης, "ο βιασμός άλλαξε τη ζωή της και είναι ψυχολογικό ράκος".
Η ίδια δήλωσε ότι καθυστέρησε να προβεί στην καταγγελία της, (την έκανε μετά από δέκα χρόνια) γιατί φοβόταν τις συνέπειες, αλλά αποφάσισε να μιλήσει όταν ο κ.Θεοφάνους ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Αστυνομικοί του Τμήματος Σεξουαλικών Εγκλημάτων (Sexual Crimes Squad) επισκέφθηκαν την Ελλάδα και ανέκριναν τη συγκεκριμένη γυναίκα και, στη συνέχεια, ανέκριναν κάποιους μάρτυρες.
Από κύκλους του κ. Θεοφάνους, υποστηρίζεται ότι πρόκειται "περί πλεκτάνης" και ότι την εποχή που φέρεται ότι έγινε το αδίκημα (Σεπτέμβριος 1998) ο ίδιος πενθούσε το θάνατο της αδελφής του.
Από τους ίδιους κύκλους, δεν αρνούνται το γεγονός ότι ο κ. Θεοφάνους γνώριζε τη φερόμενη ως θύμα, αλλά λένε ότι η σχέση τους ήταν φιλική και ότι την είδε ελάχιστες φορές πάντα παρέα με άλλους.
Ο κ. Θεοφάνους υπογραμμίζει ότι είναι αθώος, ότι η καταγγέλλουσα ενδεχομένως να ήθελε να του αποσπάσει χρήματα και αφήνεται να εννοηθεί πως πίσω από την όλη υπόθεση "κρύβονται και άλλοι άνθρωποι".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα που κατηγορεί τον κ. Θεοφάνους ότι την βίασε φέρεται να του έστελνε μηνύματα με το κινητό της, πολλά χρόνια μετά τον υποτιθέμενο "βιασμό" της! Σύμφωνα με μαρτυρία του πρώην οδηγού του κ. Θεοφάνους την βραδιά που υποτίθεται ότι έγινε ο "βιασμός" στη βουλή, ο ίδιος οδηγός είχε μεταφέρει τον ομογενή υπουργό στο σπίτι του και άρα δεν ήταν στη βουλή.
Διάφορες πηγές δεν αποκλείουν το όλο θέμα να διογκώθηκε λόγω "ενδοκομματικών ανταγωνισμών". Αναφέρουν, δηλαδή, ότι αντίπαλοι του κ. Θεοφάνους στο κόμμα μπορεί να "έσπρωξαν" την 44χρονη να κάνει την καταγγελία της και στη συνέχεια φρόντισαν να πάρει τεράστια δημοσιότητα το όλο θέμα στην Αυστραλία, όπως και έγινε.
πηγή www.express.gr

No comments:

Post a Comment