Friday, January 30, 2009

Αυστραλία- Νέα μέτρα για την απασχόληση.

(ABC News)


Η ομοσπονδιακή αυστραλιανή κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για τη στήριξη της απασχόλησης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης . Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου εξετάζονται μέτρα συγκρότησης ειδικών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης για ανέργους καθώς και μέτρα διασφάλισης της συνέχισης της πρακτικής άσκησης νέων μαθητευόμενων σε περιπτώσεις απόλυσης.


Μακροπρόθεσμα μελετάται η δημιουργία ενός ειδικού ταμείου ανάπτυξης ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, το οποίο θα χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις και οι πόροι του οποίου θα χρησιμοποιούνται για την επανακατάρτιση απολυμένων εργαζομένων και την συνέχιση της πρακτικής άσκησης μαθητευόμενων.


Η κυβέρνηση αναμένεται να επικαλεστεί τις πρόσφατες συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τις οποίες οι καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων μπορεί να επιδεινώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα δεν έχει αποκλείσει και άλλα μέτρα όπως την επίσπευση των προγραμματιζόμενων για τον Ιούλιο μειώσεων φόρων.


Ωστόσο πολλοί Υπουργοί επισημαίνουν ότι μέτρα όπως οι μειώσεις φόρων επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σε μεγάλο βαθμό. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με θέμα την ανάγκη συντονισμένης παγκόσμιας δράσης και μέτρων τόνωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος


No comments:

Post a Comment