Friday, January 23, 2009

Μια Ελληνοααυστραλή ανερχόμενο αστέρι της Όπερας

Ανερχόμενο αστέρι της Όπερας χαρακτηρίζει ο αυστραλιανός και διεθνής τύπος την Ελληνοαυστραλή Σοπράνο Έλενα Ξανθουδάκη η οποία θα παρουσιάσει έργα του Γιόχαν Στράους σε μια παράσταση που χαρακτηρίζεται "μαγική" από τους κριτικούς.
Η παράσταση "Strictly Strauss" (Αυστηρά Στράους) σε σκηνοθεσία του Raymond Gubbay θα παρουσιαστεί στο "New Wimbledon Theatre" του Λονδίνου. Πρόσφατα η πολυβραβευμένη ήρθε τρίτη στον διαγωνισμό "Operalia" του Πλάσιντο Ντομίνγκο. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Μεξικανή Μαρία Κατζαράβα και τη δεύτερη η Βραζιλιάνα Τιάγκο Αρανκάμ.
Τα τελευταία χρόνια η Έλενα Ξανθουδάκη έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις στο διεθνές στερέωμα. Η εκτίναξή της προς την κορυφή ξεκίνησε το 2003 στην Αθήνα όταν ομόφωνα κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο για Ορατόριο-Λιντ του διεθνούς διαγωνισμού "Μαρία Κάλλας". Ένα βραβείο που την οδήγησε στο "Musical Olympus International Festival" στην Α.Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου γίνεται η παρέλαση των καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς. Ήταν η μόνη καλλιτέχνιδα από την Αυστραλία. Ακολούθησε νίκη της Ξανθουδάκη τον Αύγουστο του 2006 στο Διεθνή Διαγωνισμό Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Από τότε όμως έγιναν πολλά βήματα μπροστά, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα στο ενεργητικό της πάνω από 80 βραβεία και να μοιράζεται το χρόνο της μεταξύ Γλασκώβης και Λονδίνου και οπουδήποτε την φέρνουν οι προτάσεις που έχει.

No comments:

Post a Comment