Saturday, January 10, 2009

Ο Χάουαρντ άφησε χωρίς δωμάτιο τον Ομπάμα



Όταν ο Τζον Χάουαρντ ήταν πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε ασκήσει κριτική στον τότε υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα λέγοντας ότι είναι "ο προτιμητέος της Αλ Κάϊντα".Τώρα που ο Ομπάμα εξελέγη πρόεδρος ο Χάουαρντ κατάφερε και πάλι να τον "αναστατώσει".Αυτή τη φορά ο Χάουαρντ θα διαμείνει στο δημόσιο 'Blair House' την ερχόμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για την οικογένεια Ομπάμα που ήθελε να πάει νωρίτερα στην Ουάσιγκτον για να ξεκινήσουν τα παιδιά σχολείο.Και έτσι ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος και η οικογένειά του υποχρεώθηκαν να κλείσουν ξενοδοχείο για λίγες μέρες, λόγω Χάουαρντ.


Ως γνωστόν την προσεχή εβδομάδα, ο πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον για να παραλάβει το "Μετάλλιο της Ελευθερίας" (Medal of Freedom) από το χέρι του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Tο "Μετάλλιο της Ελευθερίας είναι η ανώτατη πολιτική διάκριση που απονέμουν πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών σε Αμερικανούς ή αλλογενείς πολίτες. Καθιερώθηκε το 1945 από τον πρόεδρο, Χάρι Τρούμαν, εις αναγνώριση εξαιρετικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1963, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, επανακαθόρισε τα κριτήρια απονομής του Μεταλλίου και έκτοτε απονέμεται σε Αμερικανούς και μη οι οποίοι "υπηρετούν εξαιρετικά την ασφάλεια και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την παγκόσμια ειρήνη, προσφέρουν εξαιρετικές πολιτισμικές και άλλες υπηρεσίες σε περίοδο ειρήνης".

Ο Τζον Χάουαρντ, λοιπόν, θα είναι ένας από τους "επιστήθιους" φίλους του προέδρου Μπους, που θα τιμηθούν για τις υπηρεσίες τους στην πρώην υπερδύναμη.Κατά "σύμπτωση", ο άλλος επώνυμος που θα τιμηθεί είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

Ο κ. Χάουαρντ δηλώνει, ότι το "Μετάλλιο της Ελευθερίας" "περιποιεί τιμή στην Αυστραλία και πιστοποιεί την πολύ στενή σχέση της Αυστραλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες'

No comments:

Post a Comment