Wednesday, January 7, 2009

Προτότυπο Διαδυκτιακό ραδιόφωνο σχεδιασμένο από ομογενή της Αυστραλίας

Αυστραλέζικη τεχνολογία Ενεργοποιεί το πρώτο Διαδυκτιακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου στον κόσμο, το οποίο θα παρέχει πρόσβαση σε 30,000 ηλεκτρονικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων και των AM και FM σταθμούς. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε στην Μελβούρνη όπου έχει την βάση του ο online ραδιοφωνικός αθροιστής miRoamer, και ήδη έχει υπογράψει συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ραδιόφωνων αυτοκινήτου στον κόσμο, το γερμανικό Blaupunkt.
Τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπο της τεχνολογίας αυτής έγινε στο Consumer Electronics Show του 2009 στο Λας Βέγκας, και αποτελεί μια σημαντική απειλή για τούς παραδοσιακούς επίγειους ραδιοφωνικούς φορείς διότι ανοίγει τον δρόμο στον ανταγωνισμό από δεκάδες χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλον τον κόσμο.
Σήμερα, είναι δύσκολο να έχει κάποιος πρόσβαση σε απευθείας ραδιοφωνικές μεταδόσεις χωρίς να κάθεται μπροστά σε έναν υπολογιστή.
Η εταιρία Blaupunkt θα παράγει αυτά τα ραδιόφωνα, τα οποία σύντομα θα ενταχθούν στα τελευταία μοντέλα κατασκευαστών αυτοκινήτων, όπως η Ford, Holden, Mercedes, BMW και Audi.
Τα ραδιόφωνα αυτά θα πωλούνται και ξεχωριστά για εκείνους που θέλουν να το εγκαταστήσουν στο αυτοκίνητό τους.
Ο ομογενής Διευθύνων Σύμβουλος της Doncaster miRoamer Γιώργος Παρθήμος, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία του είχε υπογράψει συμφωνίες με διαδικτιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο και τούς έφερε μαζί έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης μέσω miRoamer.com για ραδιόφωνα αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων και των κινητών τηλεφώνων .
"Μερικοί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι μικροί σταθμοί σε γκαράζ που θα μπορούσαν να έχουν μόνο πέντε ή 10 ακροατές αλλά καί ραδιοσταθμοί που έχουν ένα κοινό έως 5 ή 6 εκατομμύρια άνθρωπους κάθε μήνα". Η προσφορά θα είναι για 30,000 σταθμούς, η οποία θα περιλαμβάνει AM και FM ραδιόφωνο από όλο τον κόσμο. Θά "Μπορείτε να ακούσετε κάτι από τις παραδοσιακούς επίγειους σταθμούς, η και διαδυκτιακούς σταθμούς, με βάση το είδος - τζαζ, ροκ, ποπ,'80,'70, η ότι άλλο σταθμό προσωπικής επιλογής," είπε ο 37ρης Γιώργος Παρθήμος. "Δεν θα είσαι προσκολλημένος στους περιορισμούς των επίγειων ραδιοφώνων. Θεωρούμε το δικό μας σύστημα αποτελεί εξέλιξη του ραδιοφώνου."
Το ραδιόφωνο τής Blaupunkt λαμβάνει πρόσβάση στο Διαδίκτυο συνδεώμενο μέσω Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο του οδηγού, το οποίο θα πρέπει να είναι συνδεμένο με σύστημα 3G κινητού ευρυζωνικού σχεδίου.
Ο Γιώργος Παρθήμος είπε ότι για την σύνδεση θα χρειάζεται μια μηνιέα συνδρομή για 2GB η οποία θα είναι και η δύναμη που απαιτείται για μία μηνιέα ραδιοφωνική σύνδεση στο αυτοκίνητο.
Το προϊόν αναμένεται να ξεκινήσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

No comments:

Post a Comment