Monday, January 26, 2009

Η «Ελλάς» Μελβούρνης γιορτάζει τα 50 χρόνια της.

Με σειρά εκδηλώσεων, η «Ελλάς Μελβούρνης», το πιο πετυχημένο ποδοσφαιρικό σωματείο της Αυστραλίας, εορτάζει φέτος την συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής και επιτυχιών.
Η «Ελλάς», που ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες στα τέλη της δεκαετίας του ’50, σάρωνε τα πολιτειακά πρωταθλήματα της Βικτόριας αλλά και όταν δημιουργήθηκε το Παναυστραλιανό Πρωτάθλημα το κατέκτησε τέσσερις φορές, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Έφτασε μάλιστα να εκπροσωπεί την Αυστραλία στο πρώτο παγκόσμιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Βραζιλία κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και τη Βάσκο Ντε Γκάμα.
Τα τελευταία χρόνια, και μετά την αναδιοργάνωση του Παναυστραλιανού Πρωταθλήματος, η «Ελλάς» αγωνίζεται στο Πρέμιερ Λιγκ της Βικτόριας, χωρίς την αίγλη του παρελθόντος. Εξακολουθεί πάντως να παραμένει το πιο πετυχημένο σωματείο της χώρας.
Κατά καιρούς είχε στις τάξεις του πολλά πασίγνωστα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ανάμεσά τους ο Κώστας Νεστορίδης στη δεκαετία του ’60 ως ποδοσφαιριστής και ο Φέρεντς Πούσκας ως προπονητής στη δεκαετία του ’80. Και οι δυο κέρδισαν με την «Ελλάς» πρωταθλήματα.

No comments:

Post a Comment