Wednesday, January 14, 2009

Ο Μπους τιμά τον «άνθρωπο του χάλυβα» τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας John Howard με το Μετάλλιο της Ελευθερίας


O πρώην πρωθυπουργός tης Αυστραλίας o "άνθρωπος του χάλυβα', Τζον Χάουαρντ eτιμήθει από τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους για το ρόλο του ως σταθερός σύμμαχός του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Λαμβάνωντας το Βραβείο του στον ανατολικό χώρο του Λευκού Οίκου, ο κ. Χάουαρντ έλαμπε από χαρά όταν ο κ. Μπους, κολητός φίλος του, τού κρέμαγε το βουλευτικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, το υψηλότερο πολιτικό βραβείο της Αμερικής, γύρω από το λαιμό.

"Στον χαρακτήρα του Τζον Ουίνστον Χάουαρντ βλέπουμε το πολύτιμο αυστραλιανό πνεύμα που είναι να στέκεσαι πάντα δίπλα στούς φιλους σου σε ώρες ανάγκης” είπε ο πρόεδρος Bush.

"Οι δύο χώρες μας αν και είναι τόσο μακριά η μία από την άλλη, εδώ και καιρό απολαμβάνουν μια φυσική φιλία.
Ο 25ος πρωθυπουργός της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας αντικατοπτρίζει όλλα ότι όλοι οι Αμερικανοί όπως και εγώ θαυμάζω περισσότερο για τη θαυμάσια χώρα του” είπε.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο κ. Χάουαρντ ήταν στην Ουάσιγκτον στις 11 Σεπτεμβρίου και είδε το κάψιμο του Πενταγώνου, ο κ. Μπους δήλωσε ο κ. Χάουαρντ “δεν λύγισε ποτέ στην αφοσίωσή του για την εξάλειψη αυτού του μεγάλου κινδύνου για τον πολιτισμό.
Ποτέ δεν μείωσε την υποστήριξη του για την ελευθερία, και τούς θεσμούς της Ελευθερίας, καθώς και το κράτους δικαίου, ως τις αληθινές και ελπιδοφόρες λύσεις εναντίων της βίας και της καταπίεσης.''

"Αυτός είναι ο λόγος που τον αποκαλούσα ο άνθρωπος του χάλυβα,” είπε

Ο κ. Μπους επίσης επαίνεσε τον κ. Χάουαρντ για τη δέσμευση του ως προς το ελεύθερο εμπόριο και το ρόλο του στην προώθηση της Αυστραλιανής επιρροής στις διεθνείς υποθέσεις.

Μετάλλια Ελευθερίας έλαβαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, και Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Alvaro Uribe.

Στη συνεδρίαση αυτή έλαβαν μέρος πολλοί από τους βασικούς συντελεστές στον πόλεμο του Ιράκ, περιλαμβανομένου του πρώην υπουργού άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και του πρώην αναπληρωτή γραμματέα και “neocon”, Paul Wolfowitz.

No comments:

Post a Comment