Wednesday, January 28, 2009

Ράλι στις αγορές Τόκιο και Σίδνεϊ με φόντο τα σχέδια στήριξης


Σχεδόν 5% κέρδισε το πρωί της Τρίτης ο NIKKEI στο Τόκιο, ξεπερνώντας τις 8.000 μονάδες, ενώ πάνω από 3% ήταν η άνοδος στο χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, σε μία ημέρα με κλειστές λόγω αργιών τις υπόλοιπες βασικές αγορές του Ειρηνικού.
Τα χρηματιστήρια βρέθηκαν σε θετικό κλίμα καθώς οι κυβερνήσεις στην Ιαπωνία και την Αυστραλία ενισχύουν τις δράσεις για την στήριξη των οικονομιών που έχουν εισέλθει ήδη σε ύφεση.
Πρωταγωνιστές στην άνοδο μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όπως η Mitsubishi UFJ Financial Group και η Commonwealth Bank of Australia, η Toyota, καθώς βγήκαν καλά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει το 30% των πωλήσεών της, ενώ σχεδόν 7% κέρδισε η μετοχή της BHP Billiton, της μεγαλύτερης εξορυκτικής εταιρείας του κόσμου, μετά την άνοδο στην τιμή των μετάλλων.
«Χάρη στα πρωτοφανή μέτρα στήριξης των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο, η οικονομία φαίενται ότι του χρόνου θα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με φέτος και η αγορά αρχίζει να αντιδρά ενόψει αυτής της πιθανής ανάκαμψης», σχολίασε ο Yoshinori Nagano της ιαπωνικής Daiwa Asset Management Co που διαχειρίζεται 96 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα εταιρικά νέα της ημέρας ήταν ανάμικτα, με την Siemens να προβλέπει μεγαλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο και την ιαπωνική τράπεζα Nomura να δείχνει μεγαλύτερες ζημιές, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση της Lehman.
Ενισχύονται τέλος προς τα 46,5 δολάρια το πετρέλαιο και προς τα 1,3250 δολάρια το ευρώ.
Πηγή http://www.protothema.gr/

No comments:

Post a Comment