Friday, January 23, 2009

Η Μελβούρνη τόπος συνάντησης πολλών ομογενών

Καλοκαίρι στην Αυστραλία και η Μελβούρνη γίνεται τόπος συγκέντρωσης των οργανωμένων ομογενών από όλη την χώρα που αυτή την εποχή πραγματοποιούν τα ετήσια συνέδριά τους.
Υπολογίζεται πως το περασμένο Σαββατοκύριακο πάνω από χίλιοι Κώες, από όλη την Αυστραλία, βρέθηκαν στη Μελβούρνη για την ετήσια συνάντησή τους.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Ομοσπονδία Σαμιακών Σωματείων Αυστραλίας εορτάζει την 20η επέτειο από την ίδρυσή της και για τις εορταστικές εκδηλώσεις θα βρεθούν στη Μελβούρνη Σάμιοι από όλο τον κόσμο. Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Νομάρχης Σάμου κ. Εμμανουήλ Κάρλας.
Τέλος αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει στη Μελβούρνη και η συνάντηση των Λημνιακών Σωματείων Αυστραλίας. Για το λόγο αυτό έχει καταρτιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με επίκεντρο το "Λημνιακό Χωριό" Μελβούρνης.
Μεγάλες ομογενειακές συγκεντρώσεις γίνονται όμως και σε άλλες πόλεις.
Στο Σίδνεϊ, για παράδειγμα, θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου το Πελοπονησιακό Φεστιβάλ με παραδοσιακό Πελοποννησιακό πανηγύρι και με την συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών του δημοτικού τραγουδιού από την Πελοπόννησο.
Η Πελοποννησιακή Συνομοσπονδία Νέας Νότιας Ουαλίας που διοργανώνει το Φεστιβάλ επιδιώκει και μέσω αυτού "να προωθηθεί η πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική συνεργασία μεταξύ της Αυστραλίας και της Πελοποννήσου". Στη Συνομοσπονδία συμμετέχουν περίπου 30 Πελοποννησιακές οργανώσεις από τους επτά Νομούς της Πελοποννήσου που συνεργάζονται για την διοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ.
Τέλος στη Βρισβάνη πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Ομοσπονδίας Κρητών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment