Tuesday, March 10, 2009

Η Κύπρος θα προσφέρει συμβολική οικονομική βοήθεια προς την Αυστραλία ύψους 100.000 δολαρίων (Αu) για τις φωτιες που έπληξαν τη χώρα

Μελβούρνη- Η δωρεά θα προσφερθεί από τον ευρισκόμενο στην Αυστραλία υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάριο Κυπριανού κατά τη συνάντησή του με τον Αυστραλό ομόλογό του Στίβεν Σμιθ. Την Παρασκευή, ο κ. Κυπριανού είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στο Σίδνεϊ, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία.
Ακολούθως, ο κ. Κυπριανού προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές επίλυσής του, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη σημαντικότερη αυστραλιανή δεξαμενή σκέψης που ασχολείται με διεθνή θέματα, το Ινστιτούτο Lowy για τη Διεθνή Πολιτική.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με την κυπριακή ομογένεια της Αυστραλίας, παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του ο Πρόεδρος Μιχάλης Χριστοδούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Κοινότητας Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας στο οίκημα της Κοινότητας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Κυπριανού στο Σίδνεϊ, οι Γενικοί Διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας παρέθεσαν κοινό γεύμα προς τιμήν του. Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών είναι η Αδελαΐδα.
Πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment