Sunday, March 22, 2009

Σχόλιο Νούρι αλ Μάλικι για την ποινή του αλ Ζαΐντι

πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε ότι ο Ιρακινός δημοσιογράφος Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν εκτόξευσε τα παπούτσια του εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζωρτζ Ου. Μπους, ήταν «τυχερός» που του επιβλήθηκαν τρία χρόνια φυλάκισης.

Ο αλ Μάλικι, μιλώντας στην Καμπέρα στην διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Αυστραλία, είπε ότι θα μπορούσε να του επιβληθεί βαριά ποινή κάθειρξης ή ακόμη και η θανατική ποινή.

«Ο Ιρακινός λαός είναι φιλόξενος λαός, έχει τις νόρμες του, σέβεται τον φιλοξενούμενο», δήλωσε ο Μάλικι στο τοπικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS. «Ο αλ Ζαΐντι δεν έγινε αρεστός για τον Ιρακινό λαό με αυτό που έκανε», πρόσθεσε.

Ο αλ Ζαΐντι, ο οποίος προέβη στην οργισμένη πράξη στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαγδάτη τον Δεκέμβριο, αστόχησε αλλά έτυχε επαίνων από αρκετούς στην Μέση Ανατολή.

Ο Μάλικι είπε ότι το Ιράκ πλήρωσε βαρύ τίμημα σε θανάτους και καταστροφές τα έξι χρόνια που πέρασαν από την εισβολή των ΗΠΑ, αλλά παρ' όλ' αυτά προτιμά το ότι δε ζει υπό τον Σαντάμ Χουσέιν.

Πολλοί από όσους σκοτώθηκαν στον πόλεμο και στην εμφύλια σύρραξη που ακολούθησε θα είχαν χαθεί ούτως ή άλλως, είπε, εάν ο Σαντάμ παρέμενε στην εξουσία. «Θα έχαναν τη ζωή τους», υποστήριξε ο αλ Μάλικι. «Το να απαλλαγούμε από αυτό το καθεστώς και τους κινδύνους που έθετε στην περιοχή, έπρεπε να υπάρξουν θυσίες και απώλειες».
Πηγή http://www.ant1online.gr

No comments:

Post a Comment