Thursday, March 12, 2009

Αυστραλία: αύξηση της ανεργίας στο 5,2% το Φεβρουάριο

Η ανεργία στην Αυστραλία αυξήθηκε στο 5,2% το Φεβρουάριο από 4,8% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση σήμερα Πέμπτη
Η απόλυση 53.800 μόνιμα απασχολούμενων αντισταθμίστηκε από την πρόσληψη 55.600 μερικώς απασχολούμενων, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που καταγράφουν στροφή σε ελαστικότερες μορφές εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο δείκτης των ανέργων μεγεθύνθηκε παρά την αύξηση των διαθεσίμων θέσεων εργασίας διότι περισσότεροι Αυστραλοί αναζητούν εργασία, σύμφωνα με οικονομολόγους.
Το ποσοστό των ανέργων βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, με τον αριθμό όσων αναζητούν εργασία να βρίσκεται στους περίπου 590.000.
Η κυβέρνηση προβλέπει ότι η ανεργία θα φθάσει το 7% του ενεργού εργατικού δυναμικού την επόμενη χρονιά.
Ο Σκοτ Χάσλεμ, οικονομολόγος της υπηρεσίας διαχείρισης περιουσίας της UBS, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι προτίθενται να χάσουν ώρες δουλειάς και μέρος του εισοδήματός τους για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
"Θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι υπάρχει σε ένα βαθμό μια στάθμιση της εργατικής δύναμης.
Υπάρχει κόσμος που κρατά θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, ή μετακινείται από θέσεις πλήρους απασχόλησης σε θέσεις μερικής απασχόλησης, που του ζητείται να δουλεύει λιγότερες ώρες για να κρατήσει την δουλειά του.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment