Tuesday, March 10, 2009

Η δύναμη της θέλησης για ζωή

Επιμέλεια: Π. Γκάτζιας
Όταν λέμε «θέληση για ζωή» εννοούμε ακριβώς αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Ένας άνθρωπος χωρίς χέρια και πόδια και όμως προσπαθεί και σηκώνεται όρθιος μπροστά σε ένα ακροατήριο που τον αποθεώνει. Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα τους έλεγε ότι πρέπει να προσπαθούν συνέχεια.

Ο Νικ Βόιτσιτς γεννήθηκε πριν από 25 χρόνια στην Αυστραλία. Χωρίς άκρα. Οι γιατροί, όπως λέει, δεν του έδωσαν ποτέ μια επιστημονική εξήγηση για την κατάσταση του. Ο ίδιος αποφάσισε να μην το βάλει κάτω.
Η καθημερινότητα είναι τελείως διαφορετική για τον Νικ. Ανάβει το φως χρησιμοποιώντας ένας μπαστούνι του γκολφ, χειρίζεται όμως με ευκολία τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Για να πιει νερό χρησιμοποιεί το πρόσωπο του και δεν στερείται την χαρά μιας βουτιάς στην πισίνα. Παίζει και ντραμς.
Ο Νικ Βόιτσιτς έχει πλέον την δική του ιστοσελίδα στο Ιντερνετ και μια οργάνωση με την επωνυμία: «Ζωή χωρίς άκρα». Ο ίδιος, μαζί με τους συνεργάτες του περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και μιλάει για κάτι απλό: Για θέληση. Εκτός από την Αυστραλία και την Ινδία έχει ταξιδεύσει σε 19 χώρες, σε Ασία και Αφρική.
Θεωρεί πως ο Θεός δεν άφησε να γεννηθεί έτσι τυχαία. Αποστολή του, όπως λέει, είναι να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι μέσα τους έχουν την δύναμη να κάνουν τα πάντα. Δίνει το καλύτερο παράδειγμα: Τον εαυτό του.
Πηγή http://www.alphatv.gr

No comments:

Post a Comment