Saturday, March 21, 2009

Οι ομογενείς αναμένουν σημαντικές εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό της Βικτόριας στο "Γλέντι" της Μελβούρνης

O πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτόριας, Τζον Μπράμπι, θα εγκαινιάσει το βράδυ του Σαββάτου την εκδήλωση "Γλέντι" του Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ "Αντίποδες".
Κατά την ομιλία του ο κ. Μπράμπι αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του θα ενισχύσει με ένα έντυπωσιακό ποσόν "κάποιων εκατομμυρίων" την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης να αναγείρει στο κέντρο της πόλης έναν "ελληνικό πύργο" 28 ορόφων.

Υπόσχεται πολλά δρώμενα επί σκηνής, αλλά και γενικότερα στην οδό Lonsdale, το φετινό "Γλέντι" που θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο, 21 και την Κυριακή, 22 Μαρτίου, στην καρδιά της Μελβούρνης και θα σημάνει την έναρξη του Φεστιβάλ "Αντίποδες" 2009.
Καθώς οι εορτασμοί της πολυπολιτιστικής εβδομάδας της Βικτώριας κορυφώνονται, το ελληνικό "Γλέντι" θα προσθέσει την δική του, γαλανόλευκη πινελιά στην εν γένει εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης.
Κύρια εκδήλωση του φετινού φεστιβάλ η εμφάνιση το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ της Γλυκερίας.
Θα εμφανιστούν ακόμα μουσικά συγκροτήματα από τη Λέσβο και τη Ρόδο και δεκάδες ομογενείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.
Εκτός από τον πρωθυπουργό της Βικτώριας, κ. Τζον Μπράμπι, μεταξύ των επισήμων που θα παραβρεθούν στο "Γλέντι" θα είναι ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Χρήστος Σαλαμάνης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βικτώριας, κ. Τεντ Μπάιλιου, ο δήμαρχος της Μελβούρνης, κ. Ρόμπερτ Ντόιλ, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, κ. Λίντσι Τάνερ, και η βουλευτής της ομοσπονδιακής αντιπολίτευσης, κ. Σάρμαν Στόουν.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment