Monday, March 30, 2009

Αυστραλία: Φουντώνει ο πόλεμος των συμμοριών μοτοσικλετιστών

Μετά τον πόλεμο των συμμοριών του υποκόσμου της Μελβούρνης με τριάντα νεκρούς από τους οποίους οι έξι ήταν Έλληνες, τώρα έχουμε σε εξέλιξη τον πόλεμο των μοτοσικλετιστών του Σίδνεϊ με θύματα, πάλι Έλληνες.

Μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του 29χρονου ομογενή, Αντώνη Ζέρβα, ο οποίος πέθανε όταν δέχθηκε επίθεση μελών κλάμπ μοτοσικλετιστών στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, χθες δέχθηκε επίθεση ο αδελφός του Πίτερ Ζέρβας που είναι αρχηγό της ομάδας μοτοσικλετιστών Hell's Angels.

Μέλη άλλης συμμορίας μοτοσικλετιστών άνοιξαν πυρ εναντίον του Ζέρβα και τον τραυμάτισαν σοβαρά.

Μεταξύ των συμμοριών των μοτοσικλετιστών της Αυστραλίας έχει ξεσπάσει άγριος πόλεμος με άγνωστες συνέπειες.

Ο Αντώνης Ζέρβας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο τουΣίδνεϊ, δυο μέρες πριν τον θάνατό του, είχε μαχαιρώσει τον ομογενή αστυνομικό, Ματθαίο Φωτόπουλο.

Για το μαχαίρωμα του αστυνομικού προφυλακίστηκε και ο φίλος του Ζέρβα, Μιχάλης Ξύππας με την κατηγορία της συγκάλυψης εγκλήματος.

Ο Πέτρος Ζέρβας που δέχθηκε την επίθεση των οπλοφόρων είχε αποφυλακιστεί πέρσι. Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων γιατί είχε πυροβολήσει εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Πολλές συμμορίες μοτοσικλετιστών της Αυστραλίας κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές πράξεις και τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολλές εγκληματικές πράξεις στις τάξεις τους.

Η αστυνομία λαμβάνει τώρα δρακόντεια μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.
πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment