Tuesday, March 24, 2009

Σε ανοδική τροχιά οι αγορές της Ασίας

Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Η ευφορία αποτυπώνεται στις αγορές της Ασίας μετά την αναγγελία από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομίας Τιμ Γκάιτνερ του προγράμματος 500 δισ. δολαρίων για την ανακούφιση των αμερικανικών τραπεζών από τις τοξικές μετοχές, με τα Χρηματιστήρια στο Τόκιο και το Χονγκ Κόνγκ να κινούνται με άνοδο άνω του 3%.

Με άνοδο 3,39% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 269,57 μονάδες φτάνοντας τις 8.215,53 το υψηλότερο επίπεδό του από τις 29 Ιανουαρίου.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει κέρδη 3,13%, έχοντας κερδίσει 401,83 μονάδες και φθάνοντας τις 13.235,34 μονάδες. Ήδη από την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης σημείωνε άνοδο 2,41%.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific αναρριχήθηκε στο Τόκιο διευρύνοντας τα κέρδη του την εβδομάδα που πέρασε, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη από το Νοέμβριο. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω εικασιών ότι η χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση έλαβε τέλος.
Πηγή http://www.imerisia.gr

No comments:

Post a Comment