Saturday, March 21, 2009

Αυστραλία: Σενάρια πρόωρων εκλογών

Επανέρχεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Αυστραλία μετά την επιμονή της αντιπολίτευσης να καταψηφίζει στην γερουσία, όπου έχει την αριθμητική υπεροχή, κυβερνητικά νομοσχέδια
O Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, προειδοποίησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνησή του έχει "ισχυρή λαϊκή εντολή" για αλλαγή του συστήματος εργασιακών σχέσεων και δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε τροποποίηση βασικών άρθρων του νομοσχεδίου.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ομογενής ανεξάρτητος γερουσιαστής, Νίκος Ξενοφών, και ο γερουσιαστής του κόμματος "Πρώτα η Οικογένεια", Πίτερ Φίλντινγκ, συνέπραξαν στη γερουσία και ψήφισαν το τροποποιημένο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις αγνοώντας την αμετάκλητη θέση της κυβέρνησης κατά της τροποποίησης του νομοσχεδίου.
Η αξιωματική αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι γερουσιαστές, προτείνουν να μην διώκονται για "άδικη απόλυση" επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 20 άτομα.
Ο πρωθυπουργός απαντά, ότι "η λαϊκή εντολή της κυβέρνησης είναι σαφής" και καλεί το κοινοβούλιο "να σεβαστεί την ετυμηγορία του αυστραλιανού λαού στις τελευταίες εθνικές εκλογές".
πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment