Tuesday, March 10, 2009

Αυστραλία- Μειώνεται ο αριθμός των επισκεπτών

Έως και 4% περίπου, έπεσε ο αριθμός των επισκεπτών μικρής διαμονής, στην Αυστραλία σύμφωνα με νέα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης.
Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν κάθετη πτώση όχι μόνο του αριθμού ξένων τουριστών, αλλά και του αριθμού ξένων επιχειρηματιών και επαγγελματιών που στο παρελθόν επισκέπτονταν τη χώρα.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι επιχειρηματίες που αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, αλλά και οι ξένοι τουρίστες, αφού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το υπουργείο επισημαίνει ότι χορήγησε περίπου 8% λιγότερες τουριστικές βίζες σε σχέση με αυτές που χορήγησε τον Ιανουάριο του 2008.
Ο κύριος λόγος της πτώσης επισκεπτών στην χώρα είναι σίγουρα η παγκόσμια οικονομική κρίση τόσο όσον αφορά την μειωμένη τουριστική κίνηση όσο και την πτώση στον αριθμό επιχειρηματικών επισκεπτών.
"Οι επιχειρήσεις όλου του κόσμου κάνουν περικοπές στις δαπάνες τους και σίγουρα τα ταξίδια στελεχών τους στο εξωτερικό είναι μία από αυτές τις δαπάνες που περικόβουν", ανέφερε ο κ. Κρεγκ Έβανς, διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αυστραλίας.
Μπορεί οι επιχειρηματίες και άλλοι ταξιδιώτες που επισκέπτονταν την Αυστραλία για επαγγελματικούς λόγους να λιγόστεψαν, όχι όμως και οι ξένοι φοιτητές στα αυστραλιανά πανεπιστήμια.
Η υπουργός Παιδείας, κ. Τζούλια Γκίλαρντ, ανακοίνωσε προ μηνός ότι την περυσινή χρονιά ο αριθμός των ξένων φοιτητών που εγγράφηκαν στα αυστραλιανά πανεπιστήμια αυξήθηκε κατά 20,7% φτάνοντας τους 543,898.
Την ίδια στιγμή και παρά το γεγονός ότι οι ειδικευμένοι μετανάστες θέλουν να έρθουν στην χώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μελετά μείωση του αριθμού των ειδικευμένων μεταναστών, η οποία, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό δημογράφο, κ. Πίτερ ΜακΝτόναλντ, μόνο μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στην οικονομία της χώρας.
Ο κ. ΜακΝτόναλντ είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αντισταθεί στις πιέσεις που δέχεται να μειώσει τον αριθμό ειδικευμένων μεταναστών αν θέλει να εγγυηθεί την ανοδική πορεία της οικονομίας της χώρας μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.
πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment