Wednesday, March 25, 2009

Ο Π. Καμμένος στο Σίδνεϋ: «Η Ολυμπιακή ίσως πετάξει ξανά προς Αυστραλία» -

Σίδνεϋ- Την εκτίμηση ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία, τώρα που πέρασε στον έλεγχο της εταιρίας MIG του κ. Βγενόπουλου, είναι πολύ πιθανόν να ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς την Αυστραλία, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που έγινε στη Μελβούρνη.
Παράλληλα ο κ. Καμμένος απεύθυνε έκκληση στους ομογενείς να στηρίξουν τον τουρισμό των ελληνικών νησιών και-όσοι έχουν την δυνατότητα- να επενδύσουν σ' αυτά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι πολλοί που επέστρεψαν κατά το παρελθόν στην Ελλάδα για να επενδύσουν, κυρίως από αγάπη προς αυτήν, έχασαν χρήματα από την ασυνειδησία που συνάντησαν. Ακόμα και από την ίδια την πολιτεία. Θέλω να τους διαβεβαιώσω εκ μέρους της κυβέρνησης ότι σήμερα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθούν αυτά που είχαν συμβεί. Προσκαλώ και την πρώτη και την δεύτερη γενιά των ομογενών να συμβάλουν για να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αύριο» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Στο υπουργείο μας είμαστε στην διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου και θέτουμε σε εφαρμογή προγράμματα σύγχρονης τεχνολογίας, πράσινου τουρισμού, και άλλες μορφές τουρισμού, πέραν του καλοκαιρινού. Προχωρούμε σε πολύ σοβαρές επενδύσεις στο οδικό δίκτυο, νέων μορφών ενέργειας και δρομολογήσαμε νέα και σύγχρονα πλοία στα περισσότερα νησιά. Παράλληλα προχωρούμε σε ενίσχυση του αλιευτικού τουρισμού. Ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις σε πολιτιστικά δρώμενα και σε ήπιες μορφές ανάπτυξης που σέβεται τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής». Ο κ. Καμμένος, εκτός από την παρέλαση, παρευρέθηκε επίσης στο φεστιβάλ «Αντίποδες», επισκέφθηκε ελληνικά σχολεία και οργανισμούς τόσο στη Μελβούρνη, όσο και στο Σίδνεϊ όπου συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό και δήλωσε εντυπωσιασμένος:

«Αν και είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Αυστραλία πραγματικά αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα» είπε και συνέχισε: «Η υποδοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή και θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερη η τιμή που μου έγινε από τον πρωθυπουργό να εκπροσωπήσω τον ίδιο και την ελληνική κυβέρνηση στον μεγαλειώδη εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη. Όσα και να ακούει κάποιος στην Ελλάδα για τον Ελληνισμό της Μελβούρνης και όσο και αν έχει γνωρίσει τις κοινότητες ομογενών σε άλλα μέρη του κόσμου, όταν επισκέπτεται τη Μελβούρνη, γνωρίζει τον υπέροχο αυτό ελληνισμό, τις οργανώσεις του, την εκκλησία του και τα σχολεία του, αντιλαμβάνεται το μεγαλείο του ελληνισμού της Αυστραλίας. Σε όλα τα νησιά που γυρίζω, με την ιδιότητα του αρμόδιου υφυπουργού, ακούω για την προσφορά των ομογενών στις ιδιαίτερες τους πατρίδες και την αγάπη τους για τον τόπο της καταγωγής τους αλλά τώρα που τους γνώρισα έμεινα έκθαμβος».

Ακούγοντας και τα αιτήματα της ομογένειας ο Έλληνας υφυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική: «Αισθάνομαι την ανάγκη και εγώ να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από την ομογένεια γι' αυτά που δεν έκανε, ενώ θα όφειλε, η πατρίδα για τους απόδημους που έκαναν και κάνουν τόσα πολλά και για την Ελλάδα. Μια συγγνώμη, λοιπόν, για τις παραλείψεις της ελληνικής πολιτείας που και με αυτές οι ομογενείς τα κατάφεραν, διακρίνονται και μας κάνουν υπερήφανους». Μιλώντας για τα νησιά υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Τα νησιά του Αιγαίου είναι η βιτρίνα της Ελλάδας. Η Ελλάδα στηρίζεται στη ναυτιλία και στον τουρισμό. Η ιδιαιτερότητα που έχει η Ελλάδα είναι τα νησιά της. Τα διαμάντια αυτά του Αιγαίου από όπου ξεκίνησαν πάρα πολλοί ομογενείς που σήμερα βρίσκονται εδώ. Τα νησιά αυτά, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, είναι η βιτρίνα του τουρισμού και του πολιτισμού μας.

Πιστεύουμε στις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη των ομογενών για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τα νησιά αυτά, να τα προβάλουμε, να τα αναπτύξουμε και να μη φεύγουν πλέον τα παιδιά τους στο εξωτερικό, ούτε καν και για την εσωτερική ξενιτιά των μεγάλων πόλεων. Πασχίζουμε για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας, των συγκοινωνιών ώστε να μείνουν οι νέοι άνθρωποι εκεί και να επιστρέψουν και αυτοί που έφυγαν. Στόχος μας είναι να έχουμε περισσότερους γάμους και βαφτίσια στα νησιά μας παρά κηδείες. Και σ' αυτό μπορούν να συμβάλουν και οι ομογενείς της Αυστραλίας που κατάγονται από εκεί, τώρα που το επιτρέπει σήμερα και η τεχνολογία. Καλούμε τους ομογενείς να έρχονται όσο πιο συχνά γίνεται στα νησιά μας».
Πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment