Friday, March 27, 2009

Στη μεγάλη οθόνη θα απολαύσουμε το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου "Για να δει τη θάλασσα"

Σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες

Στη μεγάλη οθόνη θα απολαύσουμε το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου Για να δει τη θάλασσα σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Αντωνίου. Τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει η σκηνοθέτης με τη συνεργασία του Παναγιώτη Πασχίδη

Η Αγγελική Αντωνίου διαβάζοντας το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου σκέφτηκε ότι ήταν ιδανικό να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Οι εικόνες του μαγειρείου στον Κολωνό, μια γυναίκα που προσπαθεί να βρει την μνήμη της μέσα από τις γεύσεις, της έδωσαν την ιδέα για τη νέα της ταινία. «Όταν το διάβασα, ενθουσιάστηκα! Ένα εξαιρετικά δυνατό και πρωτότυπο βιβλίο, πλούσιο σε εικόνες και ποιητικό ρεαλισμό», μας δήλωσε η σκηνοθέτης. Η Ευγενία Φακίνου γνωρίζοντας την κινηματογραφική δουλειά της Αγγελικής Αντωνίου τόνισε ότι το βιβλίο της βρίσκεται σε «καλά χέρια» και ανυπομονεί να δει το αποτέλεσμα στην μεγάλη οθόνη. Όπως μας είπε στην τηλεφωνική μας συνομιλία: «Έχω δει τη δουλειά της Αγγελικής Αντωνίου και μου άρεσε πολύ. Την εμπιστεύομαι».

H Αγγελική Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Α.Π.Θ. και σκηνοθεσία στην Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (DFFB) στο Βερολίνο. Εργάζεται σαν σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Έχει διατελέσει μέλος του Κινηματογραφικού Κέντρου του Αμβούργου και μέλος επιτροπής διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Το 2006 δίδαξε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου στο Α.Π.Θ. Εχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους, έξι ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Έχει βραβευθεί για τις ταινίες της Δονούσα, Χαμένες νύχτες και Eduart σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Η τελευταία ταινία της Eduart συμμετείχε σε πάνω από 40 διεθνή κιν. φεστιβαλ και απέσπασε συνολικά 18 βραβεία (Eλλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Αμερική) και εγκωμιαστικές κριτικές από τον διεθνή τύπο. Οι ταινίες της έχουν προβληθεί σε διαφορετικές ευρωπαικές χώρες σε κινηματογραφική διανομή (Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Κροατία, Αυστραλία κλπ).
Πηγή http://zougla.gr

No comments:

Post a Comment