Saturday, March 21, 2009

Σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 27ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα

Όπως επισημάνθηκε στις προσφωνήσεις των επισήμων όσο και στα σχόλια των παρευρισκομένων το Φεστιβάλ χρόνο με το χρόνο προοδεύει, γίνεται καλύτερο και αγκαλιάζει ευρύτερα στρώματα, τόσο στο πλαίσιο της ομογένειας όσο και στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία. «Το Φεστιβάλ είναι μία γιορτή αλλά και ένα επίτευγμα για την Κοινότητα και την παροικία», δήλωσε ο πρόεδρος του φορέα, Χάρης Δανάλης για να προσθέσει ότι «είναι και η συνεισφορά μας στον αγώνα και την επιτυχία εναντίον του ρατσισμού και της αφομοίωσης». Ο πρόεδρος είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ενισχύει οικονομικά το Φεστιβάλ, ενώ τόνισε ότι η βοήθεια της πολιτειακής κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Βασίλειος Τόλιος, απευθύνοντας συγχαρητήρια και ευχόμενος κάθε επιτυχία στους διοργανωτές, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Μπορώ να σημειώσω ότι υπάρχει πρόοδος σε σύγκριση με πέρυσι». Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Νότιας Ουαλίας και υπουργός Εργασιακών Σχέσεων, γερουσιαστής Γιάννης Χατζηστέργος στάθηκε ιδιαίτερα στην αλλαγή χώρου που αποφασίστηκε προ ετών για την διοργάνωση της κεντρικής εκδήλωσης του Φεστιβάλ, από το Ροκντέηλ στο κεντρικότατο Ντάρλινγκ Χάρμπουρ. «Η εμπειρία έδειξε ότι ήταν μία θετική κίνηση», είπε ο κ. Χατζηστέργος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η πολιτεία της ΝΝΟ ενισχύει φέτος με $15.000 τις εκδηλώσεις.
πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment