Friday, March 6, 2009

Σουβλάκι στο Διαδίκτυο από Έλληνα της Αυστραλίας!

Σίδνεϋ- «Φαίνεται πεντανόστιμο». «Ποιος μπορεί να αντισταθεί σ’ ένα τέτοιο πιάτο;». «Θέλω κι άλλο ελληνικό φαγητό στη ζωή μου!» Κι όμως, τα σχόλια αναφέρονται στο «ταπεινό» παστίτσιο. Όχι βέβαια σε αυτό που σερβίρεται στα τουριστικά εστιατόρια της Αθήνας, συνήθως κατευθείαν από το φούρνο μικροκυμάτων, τίγκα στην κανέλα για να καλύπτεται η γεύση ενός άθλιου κιμά και μιας προκάτ μπεσαμέλ, αλλά για μια γκουρμέ vegetarian εκδοχή του, με σέσκουλα, κολοκυθάκια και πιπεριές τσίλι, εξ Αυστραλίας προερχόμενη!
Εάν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τουρισμού, σύμφωνα με τα οποία το 44% των τουριστών βλέπουν στο φαγητό ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του τόπου που θα επισκεφτούν, τότε το μπλογκ του Ελληνοαυστραλού Peter Georgakopoulos θα έπρεπε να επιδοτείται από τον ΕΟΤ!

Μέσα από τις αναρίθμητες συνταγές του και τις εξαιρετικές φωτογραφίες που τις συνοδεύουν, ο 38χρονος οικιακός μάγειρας από το ΣίδνεΪ (εργάζεται στον ταξιδιωτικό τομέα) διαφημίζει την ελληνική κουζίνα στην υφήλιο και -κυρίως- περιορίζει τη ζημιά που κάνουν οι ταβέρνες της Πλάκας. Το ιστολόγιό του, μάλιστα, με τον «ζουμερό» τίτλο souvlaki for the soul («σουβλάκι για την ψυχή» - σ.σ. ο όρος χρησιμοποιείται για τις τροφές που ανακουφίζουν σώμα και πνεύμα, τις οικείες γεύσεις) συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στον κατάλογο των Times του Λονδίνου με τα 50 καλύτερα μαγειρικά μπλογκ παγκοσμίως.
Πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment