Saturday, March 7, 2009

Αυστραλία- Διακρίσεις σε ταινία ομογενή

Ο Κυθήριος στην καταγωγή Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου Στιβ Καστρίτσιος είναι μόλις 26 ετών, ξεκίνησε σαν ανεξάρτητος κινηματογραφιστής του περιθωριακού σινεμά και με σκληρή δουλειά και επιμονή γνωρίζει ήδη απρόσμενη επιτυχία.

Ο Καστρίτσιος που αυτοχαρακτηρίζεται "σεναριογράφος-σκηνοθέτης" πούλησε πριν λίγα χρόνια το σπίτι των γονιών του για να κάνει το φιλμ που ονειρευόταν.
Ένα θρίλερ που φέρει τον τίτλο The Horseman ξεχωρίζει για την βία του αλλά και για τις πολύ κριτικές που πήρε σε αυστραλιανά φεστιβάλ κινηματογράφου.
Μάλιστα ο Καστρίτσιος πήρε το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη του φεστιβάλ Melbourne Undeground Festival και η ταινία του ανακηρύχτηκε η καλύτερη του ίδιου φεστιβάλ.
Η ίδια ταινία επελέγη για να προβληθεί στο δεύτερο μεγαλύτερο αμερικανικό φεστιβάλ, στο South By South West του Τέξας και ο Καστρίτσιος αισιοδοξεί ότι εκεί θα ανοίξει ο δρόμος για να διανεμηθεί σε εκατοντάδες κινηματογράφους των ΗΠΑ.
Ο ομογενής σκηνοθέτης που εργάστηκε πάνω από τρία χρόνια για την πρώτη του ταινία εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Σίδνεϊ, αφού πρώτα επισκέφθηκε τα Κύθηρα από όπου προέρχονται οι πρόγονοί του, αλλά ο επόμενος στόχος του είναι το Χόλιγουντ.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία του ομογενή Καστρίτσιου υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.thehorsemanfilm.com
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment