Friday, March 27, 2009

Αντιπαράθεση σε συνέντευξη Τύπου Ελλήνων βουλευτών που βρίσκονται στη Μελβούρνη για την 25η Μαρτίου – Δηλώσεις για την Ψήφο των Αποδήμων

Μελβούρνη- Τη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα και ο Κώστας Καραμανλής θα περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που κερδίζει τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θ. Σολδάτος. Ο κ. Σολδάτος πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά δε θέλει τις εκλογές και γι’ αυτό απέρριψε την πρόταση για διεξαγωγή τους με το νόμο Παυλόπουλου που ενισχύει το πρώτο κόμμα.

Αντιθέτως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Αθανασιάδης διατύπωσε την άποψη ότι η διαφορά Ν. Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζουν οι εκλογές. «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική» είπε και τόνισε ότι «η πλειοψηφία του λαού ζητά αλλαγή κυβέρνησης». «Οι εκλογές είναι το ενδεδειγμένο μέσον λύσης των προβλημάτων της Ελλάδας με το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση», είπε ο κ. Αθανασιάδης ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους ισχυρίστηκε ότι «η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν ως κόμματα με όμοια πολιτική να δώσουν λύση, τη λύση θα τη δώσει ο λαός μειώνοντας τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων». Ο κ. Χαραλάμπους ισχυρίστηκε ακόμα πως «οι κουκουλοφόροι παίζουν προβοκατόρικο ρόλο για να ενισχυθεί η αστυνομοκρατία στην Ελλάδα».

Όλα αυτά, σε συνέντευξη τύπου προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης της Μελβούρνης όπου βρέθηκαν για να εκπροσωπήσουν το ελληνικό κοινοβούλιο στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου. Στην αντιπροσωπεία και στη συνέντευξη ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τζαβάρας που εξήγησε ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων εκτός των συνόρων της ελληνικής επικράτειας δεν εισάγει καινά δαιμόνια. Όπως εξήγησε, όλοι οι Έλληνες πολίτες, που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όταν βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο, λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα στους ομογενείς να ψηφίζουν και από τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους. Περί διευκόλυνσης των απόδημων στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος μίλησε και ο κ. Σολδάτος.

«Η κυβέρνηση Καραμανλή ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού για επιστολική ψήφο στους απόδημους και διευκόλυνσή τους στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος» είπε. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης, διαβεβαίωσε, ότι το κόμμα του στηρίζει το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας, υπό όρους. «Το ΠΑΣΟΚ λέει ναι στην ψήφο στους απόδημους. Το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. Εμείς στηρίζουμε το νομοσχέδιο με προϋποθέσεις. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις; Η δημιουργία Μητρώου. Δεν υπάρχει μητρώο Ελλήνων του εξωτερικού που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ποιοι ψηφίζουν, πόσοι είναι αυτοί που ψηφίζουν; Με ποιον τρόπο θα ψηφίσουν;», διερωτήθηκε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, χαρακτήρισε το θέμα της ψήφου «τεράστιο, πολύ δύσκολο και εξαιρετικά πολύπλοκο». «Εμείς λέμε να επιδοτεί το κράτος μερικώς τα εισιτήρια των αποδήμων που θέλουν να κατεβούν στην Ελλάδα να ψηφίσουν και, μάλιστα, στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως ψηφίζουν οι υπόλοιποι Έλληνες» τόνισε. Η διακομματική αντιπροσωπεία ανέλαβε να μεταφέρει στην Αθήνα και το αίτημα της ομογένειας για καλύτερη στελέχωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, αναγνωρίζοντας ότι ο πολυάριθμος ελληνισμός της Μελβούρνης αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης από το εθνικό κέντρο. Με την ιδιότητα του βουλευτή Ηλείας, ο κ. Τζαβάρας, απάντησε σε ερώτημα για τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων της ομογένειας για τους πυροπαθείς.
«Ως βουλευτής Ηλείας, σας διαβεβαιώνω, ότι τα χρήματα που προσέφερε ο ελληνισμός της Αυστραλίας για την ενίσχυση των πυροπαθών διατίθενται για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που έπληξε η πύρινη λαίλαπα.. Μην ανησυχείτε καθόλου», είπε ο κ. Τζαβάρας.
Πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment