Saturday, March 21, 2009

Στη Μελβούρνη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο Π. Καμμένος

Μελβούρνη- Ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος αναμένεται απόψε στη Μελβούρνη, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που θα γίνει την Κυριακή. Στη Μελβούρνη ο κ. Καμένος μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με Έλληνες ομογενείς από την Κάλυμνο καθώς και με εκπροσώπους της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας, θα επισκεφθεί τα δίγλωσσα σχολεία «Άγιοι Ανάργυροι» και «ALPHINGHTON GRAMMAR», και τη Βουλή της Βικτώριας, όπου θα έχει συνάντηση με ομογενείς Βουλευτές.
Τέλος θα επισκεφθεί και πυρόπληκτες περιοχές της Βικτώριας. Εκτός του κ. Καμένου στην παρέλαση της Κυριακής, στη Μελβούρνη, θα παραστεί και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στην οποία συμμετέχουν ο (γεννημένος στη Μελβούρνη) βουλευτής Λευκάδας (Ν.Δ.) κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο βουλευτής Ηλείας (Ν.Δ.) κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο βουλευτής Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ) κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης και ο βουλευτής Κερκύρας (ΚΚΕ) κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Στο Σίδνεϊ ο κ. Καμμένος, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Υπέρτιμο και Έξαρχο πάσης Ωκεανίας, κκ Στυλιανό, με το προεδρείο του «Hellenic Club», καθώς και με μέλη του συλλόγου «Νήσων Αιγαίου».

Στον ενωτικό εορτασμό της Κυριακής θα πάρουν μέρος δεκάδες σχολεία, εθνικοτοπικοί και άλλοι φορείς της ομογένειας θα τιμήσουν τη μνήμη των ηρώων του '21. Το χαιρετισμό της ημέρας θα λάβουν οι εθνικοθρησκευτικές αρχές μας, μέλη της πολιτειακής και της κοινοπολιτειακής κυβέρνησης και η διακομματική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα. Η διακομματική αντιπροσωπεία, που προσεκλήθη από την Οργανωτική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου, θα παραστούν στα αποψινά εγκαίνια του Φεστιβάλ «Αντίποδες» . Στη Μελβούρνη βρίσκεται ήδη ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Ζώης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, κ. Θεοδωρής Δραβίλλας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, επίσης από το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουραζέλλης διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και η δρ Μαρία Λαγογιάννη, διευθύντρια του Επιγραφικού Μουσείου, για τα εγκαίνια της Έκθεσης «Η Αθηναϊκή Δημοκρατία μιλάει με τις Επιγραφές της» στο Ελληνικό Μουσείο «Ναυσικά Σταμούλη».

No comments:

Post a Comment