Sunday, March 15, 2009

Αυστραλία- Νέα σύλληψη για τη φυγάδευση του Μόκμπελ.

'Αλλη μια Ελληνοαυστραλιανή συνελήφθη από την αστυνομία της Μελβούρνης κατηγορούμενη για τη φυγάδευση του πλέον καταζητούμενου Αυστραλού, στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, στη σύλληψη της 57χρονης Φούλας Πανταζή, συζύγου του Βασίλη (Βύρωνα) Πανταζή, που ήδη έχει προφυλακιστεί για ανάμειξή του στο σχέδιο απόδρασης του εμπόρου ναρκωτικών, Τόνι Μόκμπελ, προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας Purana.

Μετά από έφοδο στην κατοικία του ζευγαριού, στην οδό Ryan του Reservoir, η Φούλα Πανταζή οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα St.
Kilda για ανάκριση, όπου της απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης και για διαχείριση προϊόντων εγκλήματος.
Ο Βασίλειος Πανταζής, σύζυγος της 57χρονης Φούλας Πανταζή, φέρεται ως ο εγκέφαλος της απόδρασης Μόκμπελ και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ήταν αυτός που επισκέφθηκε την Αθήνα για να οργανώσει την διαφυγή, σε συνεργασία με μονίμους κατοίκους της Ελλάδας.
Ο Πανταζής φέρεται να "προσέλαβε" και το πλήρωμα για το σκάφος. Εκτός από τον Πανταζή, και η 46χρονη ομογενής, 'Αντζελα Νισύριου, γνωστή και με το επώνυμο Βερύκιου και η 34χρονη, Υβόννη Γουάρφ, που βοήθησαν τον φυγόδικο Τόνι Μόκμπελ να δραπετεύσει στην Ελλάδα με κότερο, κατηγορούνται για συνεργοί, ενώ έχουν αφεθεί ελεύθερες με εγγύηση.
Η ομάδα Purana πιστεύει ότι στην υπόθεση απόδρασης του Μόκμπελ εμπλέκονται τουλάχιστον 12 άτομα και συνεχίζει τις έρευνές της.
Υπενθυμίζεται ο Τόνι Μόκμπελ συνελήφθη στην Ελλάδα ενώ ήταν καταζητούμενος. Είχε εξαφανιστεί από την Αυστραλία, ενώ βρισκόταν ελεύθερος με χρηματική εγγύηση, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του για διακίνηση ναρκωτικών.
Καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 12 ετών για διακίνηση κοκαΐνης και μετά τη σύλληψή του στην Ελλάδα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δυο φόνους, αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών.-
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment