Sunday, March 22, 2009

Αυστραλία- Η κυβέρνηση της Βικτόριας θα διαθέσει 3.5 εκατ. για την «ελληνική γωνιά» της Μελβούρνης.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας θα διαθέσει το ποσόν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων για να αναδείξει την ελληνική πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά της Lonsdale Street, του κεντρικότατου δρόμου της Μελβούρνης που έχει ταυτιστεί με την πολύχρονη παρουσία του Ελλήνων στην Αυστραλία.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζον Μπράμπι, έκανε τις σχετικές εξαγγελίες κατά την ομιλία του στο «Γλέντι», στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Αντίποδες», το βράδυ του Σαββάτου.
Ο κ. Μπράμπι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει δυο εκατομμύρια δολάρια στην Κοινότητα για την ανέγερση του ελληνικού πύργου 28 ορόφων που στόχο θα έχει, όπως είπε ο πολιτειακός πρωθυπουργός, να μετατραπεί σε Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, Γλώσσας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ο κ. Μπράμπι είπε ότι η κυβέρνησή του θεώρησε «απαραίτητη» τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση ώστε η «ελληνική γωνιά» της Μελβούρνης να ξαναπάρει το «ελληνικό χρώμα της» με πολιτιστικές εκδηλώσεις και ανάλογες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον πολιτειακό πρωθυπουργό, η κυβέρνησή του θα διαθέσει και 1,25 εκατομμύρια δολάρια για τον καλλωπισμό του «ελληνικού δρόμου».
Προς τον ίδιο σκοπό, θα διαθέσει και ο Δήμος Μελβούρνης το ποσόν των 250.000 δολαρίων.
Εκτός από την διακόσμηση και τον κατάλληλο φωτισμό της περιοχής, η πάροδος Heffernan Lane αναμένεται να μετατραπεί σε πεζόδρομο για να ενώνει την «ελληνική γωνιά» με το Chinatown.
Τα σχέδια της Ελληνικής Κοινότητας για την ανέγερση του πύργου ενδέχεται να ενισχυθούν οικονομικά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και από το Δήμο Μελβούρνης.
Η Κοινότητα εκτιμά ότι, μόνο από τα ενοίκια διαμερισμάτων του πύργου θα έχει εισόδημα δυο εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και θα μπορεί να χρηματοδοτεί τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά της προγράμματα.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment