Sunday, March 15, 2009

Αυστραλία- Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Μελβούρνη.

Tα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο "Η Αθηναϊκή Δημοκρατία μιλάει με τις Επιγραφές της", θα γίνουν την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης.

Την πρωτοποριακή αυτή Έκθεση, που ως στόχο της έχει να διαφωτίσει και να προσφέρει την ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό να κατανοήσει τη λειτουργία της πρώτης Δημοκρατίας του κόσμου, παρουσιάζει στην Αυστραλία το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Επιγραφικό Μουσείο της Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την ευκαιρία των επισήμων εγκαινίων της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αυστραλία, που ξεκίνησε τη δράση του από τον περασμένο Μάιο.
Την Έκθεση συνοδεύει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, Θ. Δραβάλλας.
Προς το σκοπό αυτό, έχουν ήδη αφιχθεί στην Αυστραλία ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Μπουρασέλης, ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Β. Λαμπρινουδάκης, και η διευθύντρια του Επιγραφικού Μουσείου, Δρ.
Μ. Λαγογιάννη.
Στην τελετή των εγκαινίων θα παρευρεθεί η υπουργός Τεχνών της Βικτώριας, Lynne Kosky, και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τ.Bailleu.
«Με την Έκθεση αυτή εγκαινιάζουμε επίσημα τις εργασίες του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και προσβλέπουμε σε μια γόνιμη παρουσία.
Στόχος μας είναι να διαδώσουμε τον ελληνικό πολιτισμό και να τον κάνουμε εύκολα προσβάσιμο στους αλλογενείς, αλλά και προσιτό στα παιδιά των Ελλήνων σε διαγενεολογικό επίπεδο, ώστε όλοι να βιώσουν με υπερηφάνεια την καταγωγή τους και να ζήσουν την Ελλάδα όχι μόνο ως κράτος έθνος, αλλά και ως ένα παγκόσμιο ιδεολόγημα.
Σε μια δύσκολη και προβληματική εποχή όπου, μέσα από μια αλόγιστη παγκοσμιοποίηση, προσβάλλονται και αμφισβητούνται θεσμοί και αξίες, που τραυματίζονται παραδόσεις, και συγκρούονται πολιτισμοί και οι θρησκείες, έρχεται ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός μέσα από τα μάρμαρα αυτά της Έκθεσης να ξαναθυμίσει τις αναλλοίωτες αξίες της δημοκρατίας, του διαλόγου και της δημιουργικής πολιτικής τέχνης», δήλωσε ο καθηγητής κ. Μπαμπινιώτης.-
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment