Thursday, February 26, 2009

Θα επιστρέψει δριμύτερος ο δημιουργός της "Ελληνικής Χρυσής Ακτής

Ο Έλληνας που άλλαξε το πρόσωπο της πιο κοσμοπολίτικής περιοχής της Αυστραλίας με τα εντυπωσιακά κτίρια του, ο και επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας, Δημήτρης Ράπτης θα καταφέρει και πάλι να ξανακτίσει τον κατασκευαστικό του κολοσσό και αυτό είναι ζήτημα δύο-τριών χρόνων, σύμφωνα με τον αναλυτή αγοράς ακίνητης περιουσίας στην Πολιτεία του Queensland, κ. Μπιλ Μόρις.

Ο κ. Μόρις, ερωτώμενος για τις εκτιμήσεις του όσον αφορά το μέλλον της εταιρίας Raptis Group, είπε ότι ο κ. Δημήτρης Ράπτης έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι δεινός επιχειρηματίας και θα το αποδείξει και πάλι στο μέλλον.
Να υπενθυμίσουμε ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Raptis Group, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο ομογενής επιχειρηματίας, Δημήτρης Ράπτης, έχασε πάνω από $1 δις και, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται υπό καθεστώς υποχρεωτικής διαχείρισης.
Ο ομογενής επιχειρηματίας και οι μέτοχοι της Raptis Group απέτυχαν στις προσπάθειές τους να μειώσουν τα χρέη της επιχείρησης για να αποτρέψουν την κατάρρευσή της.
Πάντως, ο κ. Μόρις πιστεύει ότι η βαθιά κρίση που πλήττει την Raptis Group είναι φυσιολογική εξέλιξη όχι μόνο για τον κολοσσό του ομογενή επιχειρηματία, αλλά και για άλλες κατασκευαστικές εταιρείες και εκτιμά ότι όταν η γενικότερη οικονομική κρίση περάσει, οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες θα επανέλθουν ως υγιείς επιχειρηματικοί όμιλοι.
Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία του ομογενούς, Τζιμ Ράπτη, ήταν από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες του Queensland, με τα έργα των Hilton Surfers Paradise Hotel και Residence και Southport Central να είναι μερικά από αυτά που είχε αναλάβει την κατασκευή τους.
Γεννημένος στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Ράπτης δεν άλλαξε μόνο το πρόσωπο της "Χρυσής Ακτής" , της πιο κοσμοπολίτικης τουριστικής της Αυστραλίας.
Σχεδόν άλλαξε και το όνομά της.
Πολλοί ήταν (ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης) που χιουμοριστικά αποκαλούσαν την περιοχή "Ελληνική Χρυσή Ακτή" .

No comments:

Post a Comment