Thursday, February 5, 2009

Αστροναύτης, ροκ σταρ του Χόλιγουντ, πιλότος μαχητικού, ορειβάτης, δύτης, συγγραφέας… Ο ομογενής Νίκος Χαλικόπουλος στα 39 του χρόνια έχει καταφέρει ν

Αθήνα- Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να… γευματίσει στο κουφάρι του Τιτανικού, να αναρριχηθεί στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου, να κοιμηθεί μέσα στην πυραμίδα της Γκίζας, ενώ είναι ο πρώτος διαπιστευμένος Ελληνοαυστραλός αστροναύτης.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, εκεί όπου απέκτησε τη.. συντομογραφία του ονόματός του: Νικ Χαλίκ.

Από τα γυμνασιακά του χρόνια ξεκίνησε την προσπάθεια επίτευξης των στόχων του. «Λατρεύω τη ζωή, τις περιπέτειες, τους πολιτισμούς, τα ταξίδια. Είμαι ανύπαντρος, δεν έχω παιδιά, οπότε μπορώ να ταξιδεύω συνέχεια και να κάνω τη ζωή μου μια περιπέτεια.

Οταν ήμουν 8 ετών έβαλα δέκα στόχους.

Από αυτούς οι οκτώ έχουν επιτευχθεί. Τα μόνα πράγματα που μου μένουν είναι να μείνω στο Διάστημα και να πατήσω στο φεγγάρι», λέει στο «Έθνος της Κυριακής». «Νιώθω περήφανος που είμαι ο πρώτος διαπιστευμένος Ελληνοαυστραλός αστροναύτης, καθώς και ο πρώτος αλλοδαπός από το 1934, που κοιμήθηκα μέσα στη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας.

Για μένα, πάντως, το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι κατάφερα να γίνω αστροναύτης».

Ο Νικ Χαλίκ έχει καταφέρει ήδη να κάνει τη ζωή του μια «συναρπαστική περιπέτεια». Τα επιτεύγματά του έγιναν κιόλας θρύλος στην «πέμπτη ήπειρο», ενώ το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «The thrillionaire» έχει γίνει μπεστ σέλερ.

Ο Νίκος Χαλικόπουλος σπούδασε στην Αυστραλία, αν και από την ηλικία των 14 άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της επιχειρηματικής του ικανότητας. Ιδρυσε ένα μουσικό σχολείο και έβαλε δασκάλους μουσικής να εργάζονται γι’ αυτόν.

Στην ηλικία των 17 μετακόμισε στην Καλιφόρνια με 30.000 δολάρια που εξοικονόμησε από το μουσικό σχολείο. Στην Καλιφόρνια άρχισε να γράφει και να ερμηνεύει ροκ μουσική. Έχοντας γράψει πολλά τραγούδια, έκανε επί δώδεκα χρόνια περιοδείες, ενώ συνεργάστηκε μαζί με μεγαθήρια της ροκ σκηνής, όπως τους «Deep Purple» και τον Bon Jovi.

Εκτός από φανατικός οπαδός της περιπέτειας, σιγά σιγά αναδείχθηκε και σε έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, γεγονός που του δίνει την ευχέρεια να κάνει πράξη όσα ονειρεύεται.

Το 2001 ίδρυσε το Οικονομικό Ίδρυμα Ελευθερίας, ενώ δημιούργησε μια ειδική «ομάδα νοημοσύνης επιχειρήσεων». Για τη δημιουργία και την επιτυχημένη πορεία της ομάδας εκπαίδευσε 200.000 άτομα.

Στα είκοσί του άρχισε να ασχολείται και να επενδύει στο χρηματιστήριο. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει, αφού μέχρι στιγμής έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, στην Ασία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Ισραήλ, στη Ρωσία και στην Καραϊβική.

No comments:

Post a Comment