Sunday, February 8, 2009

Ογδόντα τέσσερις νεκροί στίς φωτιές της Βικτόριας


Ογδόντα τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί στίς φωτιές της Βικτόριας, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των 47 στην φωτιά του 1983 τη λεγόμενη «Κολασμένη Τετάρτη».
Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι φωτιές εξακολουθούν να καίνε έχωντας καταστρέψει πάνω από 312.000 εκτάρια.

Τουλάχιστον 700 σπίτια έχουν καταστραφεί - 550 από αυτά στό Kinglake και τίς γύρω περιοχές.
Οι πυρκαγιές στο Kinglake βορειοανατολικά της Μελβούρνης είναι τώρα τουλάχιστον 80 χιλιόμετρα πλάτος και 220.000 εκτάρια σε μέγεθος, μετά από την συγχώνευση πολλών πυρκαγιών. Η φωτιά εκτείνεται από Broadford έως και το Taggerty.
Περισσότερα από 70.000 εκτάρια έχουν καεί στο Gippsland, Καθώς και η φωτιά από την περασμένη εβδομάδα έχει αναζωπυρωθή.
Ο Ερυθρός Σταυρός έχει περίπου 20 κέντρα που λειτουργούν, με 3.700 άτομα που έχουν ως τώρα εκκενωθεί.
Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν γνώριζε πια είναι η ηλικία των θυμάτων στις πυρκαγιές, αλλά αναμένηει και κάποια παιδιά να είναι μεταξύ των νεκρών.
Αστυνομία ύποψιάζεται ότι ορισμένες πυρκαγιές ήταν εσκεμμένα αναμμένες παρά τις προειδοποιήσεις ότι χθες θα ήταν η χειρότερη μέρα στην ιστορία της Βικτώριας για συνθήκες πυρκαγιάς.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι ερευνητές της δεν είναι σε θέση να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο πολλές από τις πυρκαγιές άναψαν και σχετίζονται με εμπρησμούς.
Έκπρόσωπος από το νοσοκομείο Alfred δήλωσε οτι 10 ασθενείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ άλλοι 10 είναι σε σταθερή κατάσταση

No comments:

Post a Comment