Friday, February 13, 2009

Πλήγμα και στη άγρια ζωή. Καταστροφές χωρίς προηγούμενο από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία


Εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής αντικρίζουν οι Αυστραλοί οι οποίοι επιστρέφουν αργά στις κατοικίες του που σάρωσαν οι πυρκαγιές, βαρύ το πλήγμα και στην άγρια ζωή που εξολοθρεύτηκε αν και δεν έλειψαν οι αισιόδοξες στιγμές...
Η αστυνομία δηλώνει ότι έχει στα χέρια της ενδείξεις εμπρησμού για μία περίπτωση και ότι αναζητούνται οι δράστες. Σε άλλες περιπτώσεις δεν φαίνεται να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση. Για τις νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν αργά την Τρίτη και η αστυνομία δηλώνει ότι «μικρή είναι η αμφιβολία ότι μπήκαν από πρόθεση».

Οι εμπρηστές, αν συλληφθούν, αντιμετωπίζουν ποινή που μπορεί να φτάσει τα ισόβια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ: «πρέπει να αφεθούν για να σαπίσουν στη φυλακή».

Επισήμως ο αριθμός των νεκρών είναι 181, αλλά έντονος είναι ο φόβος των Αρχών ότι τελικά τα θύματα θα είναι περισσότερα από 200. Σε πολλές από τις μικρότερες κοινότητες οι νεκροί μπορεί να είναι δεκάδες σε κάθε μία καθώς πολλοί παγιδεύτηκαν και κάηκαν ζωντανοί μέσα στις κατοικίες τους.

Ωστόσο, η πρόσβαση σε μερικές περιοχές που έχουν υποστεί τις χειρότερες ζημιές είναι απαγορευμένη από τις Αρχές. Ένταση δημιουργήθηκε πρόσκαιρα από κατοίκους που ζητούσαν να επιστρέψουν για περισώσουν ό,τι μπορούσαν.


Ακτίνα ελπίδας στην καταστροφή και τους εκατοντάδες νεκρούς που έχει αφήσει πίσω της η πύρινη καταστροφή ήταν η ανεύρεση ενός μικρού κοάλα που επέζησε αν και μισοκαμένο και αφυδατωμένο.
Οι πυροσβέστες βρήκαν την Σαμ, όπως ονόμασαν το μικρό μαρσιποφόρο, σε δάσος περίπου 150χλμ από τη Μελβούρνη και του προσέφεραν αμέσως νερό και το μετέφεραν σε κέντρο περίθαλψης. Το βίντεο από την ανέλπιστη ανεύρεση της Σαμ έχει δημοσιοποιηθεί και στο Ίντερνετ.
Πηγή http://www.in.gr

No comments:

Post a Comment