Friday, February 6, 2009

Αυστραλία- Καταδίκη για τρομοκρατία

Σε 15χρονη φυλάκιση καταδικάστηκε ο 48χρονος Αμπντούλ Νάσερ Μπεμπρίκα, κάτοικος Μελβούρνης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας επειδή σχεδίαζε μαζί με άλλα έξι άτομα, τρομοκρατική επίθεση εντός της Αυστραλίας.
Ο δικαστής, ανακοινώνοντας τις ποινές των επτά κατηγορουμένων είπε ότι αυτές έπρεπε και είναι σκληρές, γιατί κανένας από τους κατηγορουμένους δεν έδειξε ίχνος μετάνοιας κατά την διάρκεια της δίκης.

Τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας είναι όλοι κάτοικοι Μελβούρνης που διαμένουν στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.

Εκτός από τον Μπεμπρίκα, που δέχθηκε την σκληρότερη των ποινών, ο 24χρονος, Αϊμέν Ζουντ, ο οποίος φέρεται ως ο στενότερος συνεργάτης του Μπεμπρίκα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτάμισι ετών χωρίς αναστολή, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη της τρομοκρατικής ομάδας καταδικάστηκαν σε τεσσεράμισι έως και εφτά έτη φυλάκισης.

Παρά το γεγονός η τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζε η ομάδα δεν έγινε ποτέ ο δικαστής κατά την αγόρευσή του είπε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ήταν αρκετά για να αποδείξουν την ενοχή τους και ο νόμος περί τρομοκρατίας προστάζει την επιβολή αυστηρών ποινών Η ομάδα των επτά έκλεβε αυτοκίνητα και πουλούσε τα ανταλλακτικά τους προκειμένου να μαζέψει τα χρήματα για την ομάδα.

Επίσης, η ομάδα έδινε ομιλίες σε νέους μουσουλμανικής καταγωγής μυώντας τους στην ιδεολογία του Τζιχάντ και προσπαθώντας να τους κάνει να πιστέψου ότι θα γίνονταν μάρτυρες αν εφήρμοζαν Τζιχάντ.

Σύμφωνα με τον Ιζιντίν Ατίκ, ο οποίος και παραδέχθηκε την ενοχή του ο Μπεμπρίκα έλεγε στους υπόλοιπους πως στόχος της ομάδας ήταν βομβιστικές ενέργειες στο καζίνο της Μελβούρνης Crown, στην πίστα Φόρμουλα 1 κατά την περίοδο διεξαγωγής του γκραν πρι και στο στάδιο MCG κατά την διάρκεια του τελικού του φούτμπολ.

Η αστυνομία παρακολουθούσε τα μέλη της ομάδας για περίπου ενάμισι χρόνο και παρέθεσε στο δικαστήριο πάνω από 450 συνομιλίες των μελών της ομάδας που είχε μαγνητοφωνήσει μυστικά.

Μάλιστα ένας μυστικός αστυνομικός που κατάφερε να διεισδύσει στην ομάδα είχε μαγνητοφωνήσει τον Μπεμπρίκα όταν αυτός προσπαθούσε να αγοράσει όπλα και χημικά για να φέρει εις πέρας τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σχεδίαζε.

No comments:

Post a Comment