Wednesday, February 18, 2009

Αυστραλία- ΣΑΕ Ωκεανίας - Απόδημοι

Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού Ωκεανίας και 'Απω Ανατολής επιμένει στην άποψή του να καθιερωθεί ψήφος των αποδήμων αλλά ζητά να δημιουργηθούν ειδικές εκλογικές περιφέρειες για τον ελληνισμό της διασποράς και η ομογένεια να εκλέγει τους δικούς της αντιπροσώπους.
Αυτό αποφάσισε το διοικητικό του συμβούλιο που συνεδρίασε στη Μελβούρνη.
Συγκεκριμένα στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009 συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο ΣΑΕ Ωκεανίας & 'Απω Ανατολής και το Συντονιστικό Συμβούλιο Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας & 'Απω Ανατολής στη Μελβούρνη, σε παράλληλες συνεδριάσεις που αποσκοπούσαν στον καλύτερο συντονισμό των οργάνων.
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου έγινε κοινή συνεδρίαση των οργάνων με θέμα τους Πανελλήνιους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Αγώνες ΣΑΕ Ωκεανίας-Μελβούρνης 2009, με συμμετοχή παραγόντων της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, του Συνδέσμου ΣΑΕ Βικτόριας, της εκλεγμένης Νεολαίας ΣΑΕ Βικτόριας σε συνεργασία με τα συντονιστικά συμβούλια.
Οι σύνεδροι κατέληξαν στην απόφαση να προωθηθούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες στα εφικτά μέτρα και να ενεργοποιηθούν οι παροικιακοί οργανισμοί και άτομα που θέλουν να συνδράμουν, για να εξασφαλιστεί η επιτυχία αυτού του πολύ σημαντικού εγχειρήματος, τόσο για τις νεότερες γενιές της ομογένειας όσο και για την προβολή της στο ντόπιο περιβάλλον, σαν συνέχεια της ελληνικής παροικίας.
Η οργανωτική επιτροπή θα ανακοινώσει εντός μηνός την ημερομηνία τέλεσης των Αγώνων.
'Αλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ίδρυση επιμέρους δικτύων, στα οποία θα μπορούν να εντάσσονται όλοι οι ομογενείς ασχέτως οργανώσεων ή μη, όπως δίκτυα για ακαδημαϊκούς, πολιτισμού, ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, επιστημόνων κ.α.
Ο συντονιστής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο έργο συγκέντρωσης αρχείων "Kιβωτός Απόδημου Ελληνισμού" στα Γραφεία ΣΑΕ Θεσσαλονίκης και στο θέμα "Μητέρες του Απανταχού Ελληνισμού" για βοήθεια παιδιών ελληνικής καταγωγής.
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η επιλογή της προτεινόμενης "Απόδημης Ελληνίδας" για βράβευση από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης επ΄ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας.
Από τις προτάσεις που έγιναν, επελέγη η κοινωνική λειτουργός κα Βούλα Μεσιμέρη-Κυανίδη.
Οι σύνεδροι ασχολήθηκαν επίσης με το θέμα αναδιοργάνωσης Γραφείου ΣΑΕ Σύδνεϋ, και την ενημέρωση των μελών και της ομογένειας γενικότερα για τη δράση και το ρόλο του ΣΑΕ, προγραμματισμό δράσης των Οργάνων του ΣΑΕ για την περιφέρειά Ωκεανίας και δραστηριοποίησή των σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και στήριξης των Ελληνικών ζητημάτων.
Αναφέρθηκε επίσης η δραστηριότητα των Πολιτειακών Συνδέσμων ΣΑΕ Ωκεανίας ανά Πολιτεία και τονίσθηκε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για διοργάνωση Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Αδελαΐδα κατά το πρότυπο του Σίδνεϊ και επεξηγήθηκε η παρεχόμενη γραμματειακή υποστήριξη από το Γραφείο ΣΑΕ Ωκεανίας & 'Απω Ανατολής για το "Πελοποννησιακό Αντάμωμα 2009" που διοργανώνει η οργάνωση "Κολοκοτρώνης" από την Ελλάδα.
Επίσης αποφασίσθηκε η ενίσχυση του Ομογενειακού Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από την παροικία για τις καταστροφικές φωτιές της Βικτώρια.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment