Monday, February 2, 2009

Ποδόσφαιρο-Υποψήφια η Αυστραλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 ή 2022

Επίσημη υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 ή του 2022, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (FFA), Φρανκ Λόουι.«Εκφράσαμε την πρόθεση της Αυστραλίας για τη διοργάνωση του 2018 ή του 2022.
Αυτό σημαίνει το ξεκίνημα ενός μεγάλου ταξιδιού όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά για την Αυστραλία μέχρι να φτάσουμε στον Δεκέμβριο του επόμενου χρόνου οπότε και θα γίνει η τελική επιλογή. Ως χώρα έχουμε σημαντικές αναμνήσεις από επιτυχίες στον αθλητισμό.
Πιστεύουμε ότι αυτό το πάθος και η αφοσίωση, θα καταφέρουμε να τα μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο», είπε ο Λόουι, ο οποίος στα τέλου περασμένου Δεκεμβρίου πήρε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα συμβάλει στην καμπάνια με το ποσό των 29.12 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Αγγλία, η Ιαπωνία, το Κατάρ, το Μεξικό, η Ρωσία και Ινδονησία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, ενώ αναμένεται να υπάρξει πρόταση και από τις ΗΠΑ. Στη μάχη της διεκδίκησης θα υπάρχουν και δύο κοινές υποψηφιότητες από Ισπανία-Πορτογαλία και Βέλγιο-Ολλανδία. Πηγή http://www.express.gr/

No comments:

Post a Comment