Thursday, February 19, 2009

Συγκινητική είναι η γενναιοδωρία των Ελλήνων της Αυστραλίας προς τα θύματα των πρόσφατων πολύνεκρων πυρκαγιών που έπληξαν την Βικτόρια

Μελβούρνη- Απ' άκρη σ' άκρη της Αυστραλίας φορείς της ομογένειας διεξάγουν εράνους υπέρ των πυρόπληκτων ενώ μεμονωμένα οι ομογενείς προσφέρουν και στο σχετικό έρανο που διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός και μέχρι στιγμής έχει αποφέρει άνω των εκατό εκατομμυρίων δολαρίων.
Μεταξύ των φορέων που συγκεντρώνουν χρήματα για τους πυρόπληκτους είναι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και πολλοί άλλοι φορείς.
Εξάλλου ο έρανος της Ειδικής Υπηρεσίας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (SBS) απέφερε έως σήμερα 672.000 δολάρια. Απ' αυτά 107.000 δολάρια προήλθαν από τους ακροατές του ελληνόφωνου προγράμματος του. Επίσης συνεχίζεται ο ραδιοέρανος του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού σταθμού 3ΧΥ που έχει αποφέρει έως σήμερα το ποσόν των 372.000 δολαρίων.
Την ίδια στιγμή η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» με διαφημιστική της εκστρατεία καλεί τους αναγνώστες της να στηρίξουν τον έρανο που διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός.
Πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment