Wednesday, February 25, 2009

Αυστραλία- Μείωση της μετανάστευσης λόγω της κρίσης.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που άρχισε να πλήττει και την Αυστραλία, είναι η αιτία που πολύ σύντομα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δραστικές περικοπές στον αριθμό των μεταναστών που δέχεται η χώρα.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο υπουργός Μετανάστευσης, γερουσιαστής Κρις Έβανς δήλωσε ότι η Αυστραλία θα μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης και η ανάγκη ξένων εργατών.
"Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης Ραντ", είπε ο υπουργός, "είναι να εξασφαλίσει εργασία σε όλους τους Αυστραλούς, σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει προβλήματα".
Ας σημειώσουμε ότι ο αριθμός των μεταναστών που δέχθηκε πέρυσι η Αυστραλία ανήλθε στις 190.300 άτομα, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Αυτό όμως συνέβη σε μια περίοδο που η οικονομία αναπτύσσονταν με ταχύ ρυθμό, ενώ φέτος τα δεδομένα ανατράπηκαν και ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να αυξηθεί κατά 300,000 ξεπερνώντας το 7% του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Παρά την υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας τους τελευταίους μήνες και την γενικότερη κακή οικονομική κατάσταση, η Αυστραλία συνεχίζει να χρειάζεται τις υπηρεσίες ειδικευμένων εργατών στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης, καθώς και σε άλλους τομείς γιατί ακόμα αντιμετωπίζει ελλείψεις σε μηχανικούς, φαρμακοποιούς, υδραυλικούς και μηχανικούς αυτοκινήτων.
Σχολιάζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης για μείωση της μετανάστευσης, η πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Αυστραλίας (ACTU), Σάρα Μπάροους, είπε ότι "πρόκειται για καλή ιδέα".
"Η Αυστραλία έχει χτιστεί από μετανάστες", είπε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, "αλλά στην παρούσα οικονομική κατάσταση θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν είναι να εξασφαλίσουμε εργασία σε όλους".
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment