Thursday, February 5, 2009

Οι Αυστραλοί επιλέγουν Ελλάδα

Παρά τους φόβους για κρίση στον ελληνικό τουρισμό, λόγω και τηςπαγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα θεωρείται από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2009.
Σύμφωνα με την αυστραλιανή αλυσίδα τουριστικών πρακτορείων Flight Centre, όσοι αναζητούν ένα ατέλειωτο καλοκαίρι, μια νέα πόλη-ενδιάμεση στάση ή μια γνωριμία με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό θα πάνε πιθανότατα σε μια από τις δημοφιλέστερες χώρες του 2009, όπως τις αξιολόγησε η συγκεκριμένη εταιρία η οποία, αφού μελέτησε στοιχεία για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της διαπίστωσε ότι μια σειρά χωρών - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα - έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να είναι δημοφιλείς και το 2009.

Όσον αφορά στην Ελλάδα επισημαίνεται ότι η χώρα προσφέρει στους επισκέπτες της απλές χαρές και οικονομικά προσιτές διακοπές: φαγητό σε λογικές τιμές, φτηνή ιστιοπλοΐα, ντόπιο κρασί, όμορφες παραλίες και ηλιοβασιλέματα, γραφικά χωριά και μικρά νησιά γεμάτα με φυσικές εκπλήξεις.

Στους δημοφιλείς προορισμούς για το 2009 σύμφωνα με την εταιρεία Flight Centre περιλαμβάνονται και το Μπρουνέι, η Κροατία, το Βιετνάμ, η Νέα Καληδονία, το Μπαλί, το Μεξικό, η Τσεχία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ισπανία.

Στο μεταξύ στα φρέσκα τρόφιμα και το ιδιαίτερο φαγητό που προσφέρει η Αθήνα στους επισκέπτες της αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Mail.

Η συντάκτης επισκέπτεται αρχικά την κεντρική αγορά τροφίμων της πόλης και παρατηρεί ότι οι Αθηναίοι διαλέγουν με προσοχή τα τρόφιμα που αγοράζουν, γεγονός που αντανακλά το σεβασμό που δείχνει η ελληνική κουλτούρα στο φαγητό.

Στη συνέχεια η συντάκτης προτείνει παραδοσιακά εστιατόρια και στέκια στην περιοχή του Μοναστηρακίου και του Ψυρρή."Η Αθήνα είναι γνωστή για τα αρχαία μνημεία και τη μυθολογία της, αλλά οι ιστορίες των γευστικών άθλων της είναι εξίσου θρυλικές", επισημαίνεται. Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment