Sunday, February 22, 2009

Εκατοντάδες νεκροί στην Αυστραλία από τον καύσωνα και τις πυρκαγιές



Ημέρα πένθους η σημερινή για την Αυστραλία, για τα εκατοντάδες θύματα των φονικότερων πυρκαγιών που έζησε ποτέ η χώρα.

Στη διάρκεια του μνημόσυνου, ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ, υποσχέθηκε ότι όλες οι κοινότητες και τα σπίτια που καταστράφηκαν, θα ξαναχτιστούν.



Τουλάχιστον 209 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όταν και ξέσπασαν οι πρώτες φλόγες στην πολιτεία της Βικτώρια. Εν τω μεταξύ, οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμα να σβήσουν κάποιες νέες εστίες, ενώ συνεχίζουν να βρίσκουν απανθρακωμένα σώματα στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη εμπρηστών. Μέχρι στιγμής, ένας άντρας έχει συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Στην επιμνημόσυνη δέηση στο Rod Laver Arena στη Μελβούρνη, παραβρέθηκε και η Πριγκίπισσα Άννα εκ μέρους της Βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και άλλοι επιφανείς Αυστραλοί, πυρόπληκτοι και διασώστες. Ο Ραντ είπε ότι εφεξής η 7η Φεβρουαρίου θα είναι ημέρα εθνικού πένθους και μνήμης των θυμάτων.

Την ίδια στιγμή, η Αυστραλία έχει και άλλον ένα λόγο να θρηνεί, αφού ο απολογισμός του καύσωνα που πλήττει τη χώρα από τον Ιανουάριο, άφησε πίσω του πάνω από 100 νεκρούς στη Μελβούρνη και άλλους 200 στη νοτιοανατολική πλευρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Age».

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 43 βαθμούς Κελσίου και «θέρισε» τη Βικτώρια, τη Νότια Αυστραλία και τη βόρεια Τασμανία. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν ασθενείς υπερήλικες και καρδιοπαθείς, που ζούσαν, στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνοι τους.
Η Υπηρεσία Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και το Ιατροδικαστικό Τμήμα, διεξάγουν έρευνες προκειμένου να βρουν και να αντιμετωπίσουν τα αίτια που προκάλεσαν τόσους θανάτους.
Πηγή http://zougla.gr

No comments:

Post a Comment