Wednesday, February 25, 2009

Έλληνες καλλιτέχνες στην Αυστραλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, που άφησαν 210 νεκρούς και προκάλεσαν τεράστια οικολογική καταστροφή, συγκίνησαν την Πέγκυ Ζήνα και τον Κώστα Καραφώτη οι οποίοι τον Απρίλιο θα πραγματοποιήσουν εμφανίσεις στις μεγάλες αυστραλιανές πόλεις και, όπως ανακοινώθηκε, μέρος των εσόδων θα διατεθούν υπέρ των πυρόπληκτων.


Σύμφωνα με την εταιρία Musika Entertaintment που οργανώνει τις εμφανίσεις της Ζήνας και του Καραφώτη στην Αυστραλία "οι πλέον καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα δεν ήταν δυνατό να αφήσουν ασυγκίνητους τους δυο καλλιτέχνες.

Μέρος των εσόδων από τις εμφανίσεις που θα κάνουν στην Αδελαίδα (ξεκινάνε στις 9 Απριλίου), τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες".
"Φιλανθρωπικού" χαρακτήρα θα είναι και οι εμφανίσεις που θα κάνει ο Γιάννης Πλούταρχος ένα μήνα αργότερα στην Αυστραλία.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης που έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν την πέμπτη ήπειρο με επιτυχία είχε αναλάβει από πέρσι την δέσμευση να δώσει συναυλίες με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά της ομογένειας με ειδικές ανάγκες.
Στις 2 Μαίου η εταιρία Juggernaut Entertaiment οργανώνει μεγάλη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στην τεράστια αίθουσα της Μελβούρνης Rod Laver Arena (εκεί που γίνονται οι αγώνες τένις του Australian Open).
Η περιοδεία ερμηνευτών του ελληνικού πενταγράμμου ξεκινά το Μάρτιο με πρώτη την Γλυκερία που θα εμφανιστεί στο μεγάλο υπαίθριο "Γλέντι" του Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ "Αντίποδες" που οργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται στον "ελληνικό δρόμο", Λόνσντεϊλ Στριτ, στο κέντρο της Μελβούρνης και που συνήθως την παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες κόσμου και σχεδόν το σύνολο της αυστραλιανής πολιτική ηγεσίας.
Στο φετινό "Γλέντι", στις 21 και 22 Μαρτίου, εκτός από την Γλυκερία θα εμφανιστεί και η Μάρω Λύτρα μαζί με ομογενείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.
Το Μάιο θα περιοδεύσει την Αυστραλία η Ελευθερία Αρβανιτάκη, προσκεκλημένη της Ελληνικής Κοινότητας του Σίδνεϊ.
Η πρώτη της εμφάνιση θα γίνει στη φημισμένη Όπερα του Σίδνεϊ, εκεί που συνήθως εμφανίζονται κορυφαίοι καλλιτέχνες του διεθνούς στερεώματος και θα ακολουθήσουν κι άλλες εμφανίσεις σε μεγάλα χολ της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.
Περίπου την ίδια περίοδο αναμένεται να περιοδεύσει την Αυστραλία και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment