Saturday, February 21, 2009

Ελεύθερος αφέθηκε ο ομογενής συγγραφέας Χάρης Νικολαΐδης που είχε καταδικαστεί στην Ταϊλάνδη για δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου της χώρας.

Με απονομή βασιλικής χάριτος, αφέθηκε ελεύθερος ο ομογενής συγγραφέας Χάρης Νικολαΐδης που κρατείτο σε φυλακή της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο δικηγόρος του, Μαρκ Ντιν, σύμφωνα με τον οποίο η επιτυχής έκβαση της υπόθεσης οφείλεται στη συνδρομή της αυστραλιανής κυβέρνησης.

"Είμαστε ευτυχείς που η υπόθεση του Χάρη επιλύθηκε τόσο γρήγορα", δήλωσε ο κ. Ντιν.
Ο ομογενής συγγραφέας που κατοικεί στην Αυστραλία, συνελήφθη τον Αύγουστο στην Ταϊλάνδη και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου της χώρας, μέσα από το βιβλίο του Verisimilitude ("Αληθοφάνεια").
Το βιβλίο εκδόθηκε το 2005 και είχε πουλήσει μόνο επτά αντίτυπα.
Ο Κύριος Νικολαίδης δακρυσμένος επανενώθει με τον πατέρα του τον Σωκράτη, τον αδελφό του Φόρντ και φιλενάδα του Jintana στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης σήμερα το απόγευμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο περίπου στης 1.30μμ, ευχαρίστησε τον αυστραλιανό λαό για την υποστήριξή τους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να τήν βοηθιά τους στη επανελευθέρωσή του.

Στην ερώτηση πώς ένιωθε, κ. Νικολαίδης είπε ότι ένοιωθε Χαοτικά, εμβρόντητος καθώς και ναυτία".

"κλέω εδώ και οκτώ ώρες," είπε.

"Έμαθα μόνο λίγα λεπτά πριν από την πτήση μου ότι η μητέρα μου είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ....

"Λίγες ώρες πριν ενημερώθηκα ότι είχα λάβει βασιλική χάρη και μου απαιτήθηκε να γονατίσω μπροστά από ένα πορτρέτο του βασιλιά – ένα ίδος βασιλικού ακροατήριου.

Τώρα, είπε, " είμαι κουρασμένος, εξαντλημένος και έχω μια μητέρα που πρέπει να πάω να δώ που ειναι στο νοσοκομείο μετα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστηκαι έχει χάσει τη δύναμη του λόγου".

Ο πατέρας του Σωκράτης είπε ότι ήταν ικανοποιημένος που έχει πίσω τον γιο του.

"Ήμουν ένας ζωντανός νεκρός, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι ξαναζωντάνεψα.
Ο Κύριος Νικολαίδης περπάτησε ελεύθερος από τη φυλακή μετά από βασιλικό διάταγμα που εξέδωσε χθες ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Bhumibol Adulyadej.

Εληξε ενας "εξάμηνος εφιάλτης" για την οικογένεια, μετά τη σύλληψη του συγγραφέα, τον Αύγουστο και την επακόλουθη καταδίκη και φυλάκιση τον περασμένο μήνα, είπε ο Φορντ Νικολαίδης.

Αλλά η χαρά έχει μετριαστεί μετά τη νοσηλεία της μητέρας του Δέσποινας, η οποία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από δύο εβδομάδες.

No comments:

Post a Comment