Tuesday, February 24, 2009

Αυστραλία- Νικολαϊδης: Δεν επεδίωξα τη φυλάκισή μου για διασημότητα

O ομογενής συγγραφέας Χάρης Νικολαϊδης ο οποίος είχε φυλακιστεί στην Ταϊλάνδη για προσβολή της βασιλικής οικογένειας, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι η δυσφήμιση του πρίγκιπα ήταν "εσκεμμένη" για να γίνει γνωστός ως συγγραφέας! Λίγο μετά την αποφυλάκισή του όμως και την άμεση απέλασή του στην Αυστραλία ο Νικολαϊδης δέχθηκε το "κατηγορώ" ενός πρώην συναδέλφου του στην Ταϊλάνδη.

Ο Χιθ Ντόλαρ κατηγόρησε τον ομογενή συγγραφέα ότι ενώ γνώριζε το νόμο της Ταϊλάνδης περί προσβολής της βασιλικής οικογένειας, εντούτοις στο βιβλίο του "Αληθοφάνεια", πέρασε την επίμαχη παράγραφο για το διάδοχο του χρόνου της Ταϊλάνδης.
"Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο ο Χάρης έλεγε πως αν πάει στη φυλακή για προσβολή της βασιλικής οικογένειας, τότε θα γίνει γνωστός και ως συγγραφέας".
Ο Νικολαϊδης τα διαψεύδει όλα αυτά και υποστηρίζει ότι δεν συμπεριέλαβε την επίμαχη παράγραφό στο βιβλίο του μόνο για να προκαλέσει σάλο.
"Ο Χάρης συζητούσε μαζί μου για το βιβλίο και ήταν της άποψης πως ένας συγγραφέας για να γίνει γνωστός πρέπει να προκαλέσει" είπε ο κ. Ντόλαρ.
Πρόσθεσε μάλιστα πως μια φορά ο Νικολαϊδης έδειξε στον ίδιο και σε άλλους συναδέλφους του κάποια χειρόγραφά του που έθιγαν τον πρίγκιπα.
"Του είπαμε πως θα μπει σε περιπέτειες αλλά δεν μας άκουσε" είπε ο κ. Ντόλαρ. "Δεν θυμάμαι να του έδειξα χειρόγραφα.
Το βέβαιο είναι πως ούτε που μπορούσα να φανταστώ ότι θα μου ασκούσαν δίωξη" απάντησε ο ομογενής.
Σύμφωνα με το Νικολαϊδη ο κ. Ντόλαρ προσπαθεί να γίνει ο ίδιος γνωστός με το να δυσφημεί τον ομογενή συγγραφέα.
"Γράφει ένα βιβλίο και επιδιώκει δημοσιότητα.
Με θίγει αφάνταστα με όσα λέει.
Έζησα έναν εφιάλτη" λέει ο Νικολαϊδης.
Ο Ντόλαρ με την σειρά του κατηγορεί τον ομογενή ως "καιροσκόπο που έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις δυο χωρών μόνο και μόνο για προσωπικό κέρδος".
Στο μεταξύ ο Νικολαϊδης, που απολαμβάνει πλέον την ελευθερία του, έκανε γνωστό ότι θα γράψει βιβλίο για τις εμπειρίες του αλλά μόλις είναι έτοιμος και του περάσει ο "μεγάλος θυμός".
Κατασυγκινημένος, ο Νικολαΐδης επανενώθηκε το Σάββατο με την οικογένειά του και την άρρωστη μητέρα του.
Φανερά συγκινημένος ο Χάρης από την κατάσταση της μητέρας του δήλωσε για την ημέρα της επιστροφής του.
"Θα ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου, αλλά είναι άρρωστη η μάνα μου στο νοσοκομείο και δεν μιλά... Είχα τόσα να της πω και ήθελε να μου πει τόσα...".
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment