Saturday, February 21, 2009

Ημέρα πένθους στην Αυστραλία

Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Αυστραλίας θα ηχήσουν πένθιμα την προσεχή Κυριακή στις 11 το πρωί και για δυο λεπτά για να τιμηθεί η μνήμη των 201 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Η κεντρική εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων θα γίνει στο Rod Laver Arena της Μελβούρνης και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση σε όλη την χώρα.

Θα παραστούν ο Ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ, ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτόριας Τζον Μπράμπι αλλά και η πριγκίπισσα Άννα η οποία θα εκπροσωπήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο μεταξύ πακέτο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 51 εκ. δολαρίων θα διατεθεί σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Συγκεκριμένα κάθε επιχείρηση που υπέστη ζημιές ή καταστράφηκε από τις πυρκαγιές θα λάβει χρηματική βοήθεια ως και 25.000 δολαρίων, ενώ προσφέρονται και χαμηλότοκα δάνεια ως και 200.000 δολαρίων για μικρές επιχειρήσεις και αγροτικές μονάδες.

Το σχέδιο, που αποτελεί την πρώτη φάση υποστήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, προβλέπει επίσης την απασχόληση επαγγελματιών, οι οποίοι θα συμβουλεύσουν τις επιχειρήσεις για τις δυνατότητες μετεγκατάστασής τους. Παράλληλα θα διεξαχθεί, με την ενίσχυση της πολιτειακής κυβέρνησης, εκστρατεία για την προώθηση του τουρισμού στις πληγείσες περιοχές.

Εξάλλου έχουν ήδη διατεθεί 13 εκ. δολάρια σε έκτακτες πληρωμές προς τους πυροπαθείς. Ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές έχει φτάσει τους 201, ενώ 7000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.
Πηγή http://www.ant1online.gr

No comments:

Post a Comment