Saturday, February 21, 2009

Αυστραλία- Πιθανές πιέσεις για αύξηση στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν

Η Αυστραλία ενδέχεται να δεχτεί πιέσεις για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της στο Αφγανιστάν μετά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα να αυξήσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα των εφημερίδων "The Age" και "The Sydney Morning Herald".

Ο Υπουργός 'Αμυνας της Αυστραλίας κ. Τζόελ Φιτζγκίμπον εκφράστηκε θετικά για την απόφαση της αμερικανικής Κυβέρνησης και πρόκειται να ενημερωθεί από τον Αμερικανό ομόλογό του στην Πολωνία, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας σε Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Φιτζγκίμπον είπε ότι η Αυστραλία δε θα προτείνει την αύξηση των δυνάμεών της στο Αφγανιστάν, αλλά πρόσθεσε ότι θα μελετήσει σοβαρά οποιοδήποτε σχετικό λογικό αίτημα από τη σημαντικότερη σύμμαχό της [τις ΗΠΑ].
Ο κ. Φιτζγκίμπον τόνισε επίσης ότι και άλλοι σύμμαχοι - ιδίως στην Ευρώπη - θα πρέπει να αυξήσουν τη δέσμευσή τους στο Αφγανιστάν, προτού η Αυστραλία εξετάσει τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των στρατιωτών της.
Δήλωσε ότι υπάρχει μια αλλαγή στάσης στην Ευρώπη και ότι είναι αρκετά σίγουρος πως κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ με μικρή συμβολή θα κάνουν περισσότερα.
Ο κ. Φιτζγκίμπον τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη βελτίωσης της στρατηγικής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο του Αφγανιστάν.
Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment