Saturday, February 7, 2009

Τα Παιδιά των μεταναστών στην Αυστραλια προοδεύουν περισότερο από ότι τα παιδιά των Αγγλοσαξόνων

Μελβούρνη- Τα παιδιά των μεταναστών στην Αυστραλία προοδεύουν περισσότερο απ ό,τι τα παιδιά των Αγγλοσαξόνων, ενώ είναι και η πλειοψηφία των εργαζομένων που κερδίζουν τουλάχιστον 1.000 δολάρια την εβδομάδα
Αυτό προκύπτει από τα νέα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ABS), τα οποία «ζωγραφίζουν» τα ενδιαφέροντα των σημερινών Αυστραλών πολιτών, αλλά και τη δημογραφική εικόνα της χώρας. Τα παιδιά των μεταναστών είναι, επίσης, εκείνα που αποκτούν πιο συχνά πανεπιστημιακά πτυχία, με τους απόφοιτους ελληνικής καταγωγής να βρίσκονται στην τρίτη θέση των πτυχιούχων μη αυστραλιανής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, το 27% των νέων ελληνικής καταγωγής έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. Το 48% των νέων κινεζικής καταγωγής αποκτά πτυχία ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ακολουθεί το 32% των νέων πολωνικής καταγωγής, με το 25% των νέων κροατικής καταγωγής να έπεται των νέων της παροικίας μας. Μόνο ένα 22,7% των σημερινών πτυχιούχων της χώρας είναι αυστραλιανής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, το 44% των κατοίκων της χώρας είναι μεταναστευτικής καταγωγής.

Η Ελλάδα παύει πλέον να συγκαταλέγεται μέσα στις πέντε πρώτες χώρες τόπου καταγωγής των μεταναστών της Αυστραλίας, με τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νέα Ζηλανδία, την Κίνα, την Ιταλία και το Βιετνάμ να κερδίζουν τις πέντε πρώτες θέσεις.

Μπορεί να ακούγεται νέο για τα "ξένα" αυτιά, αλλά για την ελληνική οικογένεια το γεγονός ότι το 1/3 των νεαρών Αυστραλών ηλικίας 25-30 ετών ζει ακόμα στο πατρικό του σπίτι είναι απλώς μία αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Όπως, όμως, όλα δείχνουν, την «ελληνική συνήθεια» των νέων που δεν θέλουν να αφήσουν το πατρικό τους σπίτι «ζήλεψαν» και πολλοί άλλοι νέοι και έτσι σήμερα όλο και περισσότεροι απολαμβάνουν το φαγητό της μαμάς τους. Πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment