Thursday, February 12, 2009

Η ομογένεια της Αυστραλίας στο πλευρό των πυρόπληκτων


Μελβούρνη- H αστυνομία της Βικτόριας εκφράζει φόβους ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές θα ξεπεράσει τους 300 καθώς πολλά πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτα ενώ τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ελέγξει ακόμα πολλές απομακρυσμένες περιοχές που έχουν αποτεφρωθεί.
Επισήμως μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός είναι 181 νεκροί, δεκάδες τραυματίες, πάνω από 900 καμένα σπίτια και ζημιές ανυπολόγιστης αξίας σε περιουσίες, ζώα και περιβάλλον. «Προχωρούμε δρόμο-δρόμο, σπίτι-σπίτι», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Βικτόριας, Κριστίν Νίξον, η οποία προειδοποίησε ότι «δυστυχώς περιμένουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Ελπίζουμε ότι θα σταθεροποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Την ίδια στιγμή ξεκίνησε και έρανος για την ανακούφιση των πυρόπληκτων που ήδη απέφερε 14 εκατομμύρια δολάρια
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ερανική εκστρατεία αναμένεται να παίξει η ομογένεια που ήδη έχει ξεκινήσει σχετικές πρωτοβουλίες μέσω της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κι άλλων φορέων Συγκεκριμένα η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προγραμματίζεται περιφορά δίσκου υπέρ των πυροπαθών στους ελληνορθόδοξους ναούς την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου. Τα έσοδα από τον έρανο θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό. Την ίδια στιγμή η ελληνική παροικία, μέσω της οργάνωσης «Hellenic Emergency Relief Fund Inc. Ομογενειακό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών Inc.» συνεδριάζει την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 7μμ στο γραφείο του ΣΑΕ Ωκεανίας για να αποφασισθεί πώς και με ποιο τρόπο μπορούσε να βοηθήσει. Οι παροικιακές οργανώσεις που εκπροσωπούνται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Hellenic Emergency Relief Fund Inc. Ομογενειακό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών Inc.» και όλες οι οργανώσεις και η ομογένεια εν γένει, καλούνται να συμπαρασταθούν στο δράμα των συνανθρώπων μας και να δείξουν εμπράγματο ενδιαφέρον για αυτούς αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 12 Φεβρουαρίου στις 7μμ στο γραφείο του ΣΑΕ Ωκεανίας, θα αποφασισθεί ποια θα είναι η πορεία της συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους.
Πηγή http://www.greekinsight.com

No comments:

Post a Comment