Thursday, February 26, 2009

Αυστραλία- Προηγείται με διαφορά το Εργατικό κόμμα

Το Εργατικό Κόμμα Αυστραλίας συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, πράγμα που, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, θα βοηθήσει την πρωθυπουργό του Queensland, 'Αννα Μπλάι, να κερδίσει τις προσεχείς πολιτειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 21 Μαρτίου
Όπως είναι γνωστό, την περασμένη βδομάδα, η πρωθυπουργός του Queensland προκήρυξε εκλογές πριν χειροτερεύσει η οικονομία της Πολιτείας και αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης, που διεξήγαγε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο οργανισμός Newspoll, για λογαριασμό της εφημερίδας "The Australian", τόσο στην Πολιτεία του Queensland όσο και στην υπόλοιπη Αυστραλία, το Εργατικό Κόμμα προηγείται του Συνασπισμού κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες.
Σε παναυστραλιανή κλίμακα η κυβέρνηση Ραντ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παρά την οικονομική κρίση και τις φωτιές, συγκεντρώνει μετά και την καταμέτρηση των ψήφων δεύτερης προτίμησης, 58% έναντι 42% του Συνασπισμού.
Αυξημένη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση, είναι και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ.
Για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κέβιν Ραντ συγκεντρώνει το 66% των προτιμήσεων, έναντι του 20% του αρχηγού της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε λάβει το ίδιο ποσοστό και στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση.

Πηγή http://www.express.gr

No comments:

Post a Comment